Împușcături în sectorul 1. O femeie a găsit geamurile de la casă și mașină sparte

Dată publicare: 14-03-2021 18:59
Dată actualizare: 14-03-2021 19:28


La două săptămâni de la crimele din Onești, o persoană a sunat la 112 și a anunțat că se trage pe o stradă din sectorul 1 al Bucureștiului.

Responsabilii au trimis imediat la fața locului polițiști, dar și luptătorii brigăzii anti-teroriste a Serviciului Român de Informații, oameni pregătiți să intervină în situații periculoase.

Vineri, când pe strada Sfânta Maria din sectorul 1 al Capitalei, au fost descoperite primele maşini avariate, nimeni nu s-a gândit că ar fi putut fi provocate de proiectile.

Duminică, la ora 14, o femeie care locuieşte pe această stradă s-a întors cu copilul din parc, de la plimbare, şi a observat geamul maşinii spart, dar şi geamul casei lovit. A sunat la 112 iar la faţa locului au fost trimişi poliţiştii secţiei 4 din Bucureşti. După numai 2 ore, când aceştia făceau deja cercetarea la faţa locului, femeia susţine că a auzit împuşcături, a sunat din nou la 112 şi atunci operatorul serviciului unic de urgenţă a trimis ca întăriri trupele antitero SRI.

Polițiștii au efectuat toată după amiza cercetarea la fața locului, iar trupele antitero ale SRI au verificat străzile din jur, fără să descopere însă vreo persoană suspectă. Între timp, polițiștii au periat strada Sf, Maria și au găsit multe alte proiectile, pe jos, sau înfipte în pereții caselor. Sunt bile de oțel, nu sunt alice și nu fac parte din categoria munițiilor, deci criminaliștii au concluzionat că nu s-a tras cu o armă letală, pentru care este necesară autorizarea.

Încă în stare de şoc, femeia rememorează prin ce a trecut.

Raluca Stavarache, păgubită: „Am găsit şase bile, am băgat copilul în casă..."

Poliţia şi SRI-ul au blocat strada unde au fost descoperite proiectilele şi o stradă paralelă de unde se presupune că ar fi fost trase.

„În momentul în care va fi identificat cel care a tras poate fi acuzat de distrugere însă în funcţie de tipul armei folosite cercetările penale ar putea fi extinse şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor."

În mai puţin de un an, în Bucureşti au fost înregistrate 2 incidente similare. Cineva a făcut praf geamurile unui tramvai aflat în mers, iar cu câteva luni înainte, un bărbat a scos un pistol cu bile în Chitila şi a tras asupra unor persoane cu care avea neînţelegeri mai vechi.


VIDEO PROTVPLUS.RO