Imagini dezolante cu "bomba ecologica" din zona barajului de la Targu-Jiu. Mizeria care a aparut in urma inundatiilor

Ultima actualizare: 25-06-2016 07:24

Imaginile mizeriei si nepasarii au fost surprinse in zona barajului de la Targu Jiu unde tone de deseuri, in special pet-uri si animale moarte, au fost aduse de o viitura.

Gropile de gunoi si tomberoanele din Lupeni si Petrosani au fost golite de inundatii, iar resturile carate de apele Jiului. Peisajul este dezolant. Hidroelectrica va trebui sa adune acesta bomba ecologica si sa curete apa.

Pe barajul de la marginea orasului Targu Jiu plutesc, pe sute de metri patrati, tone de deseuri. Peturi, dar si lesuri de animale domina peisajul sinistru.

Localnic: "E inexplicabil ce se intampla si de asta am venit sa ma minunez, m-am si oprit, sa filmez si sa arat la prietenii mei ce se intampla."

Orasul Targu Jiu este amenintat si el de tonele de gunoaie, care pot contamina panza de apa freatica.

Localnic: "Asta e 5% ce pluteste din gunoiul menajer, restul e sub apa, va dati seama ce gunoaie, ce aluviuni au spalat din gropile alea de gunoaie, flora, fauna e dezastru."

Situatia de pe Jiu este cunoscuta si de cei de la Garda de Mediu. Inspectorii nu au insa pe cine sa amendeze, pentru ca deseurile au fost aduse de viiturile produse in urma ploilor, dar le-au cerut celor de la Hidroelectrica sa curete barajul cat mai repede. Mai ales ca in zona si-au facut cuib in ultima vreme, lebede, lisite si rate salbatice.

Gheorghe Sanda, sef Garda de Mediu Gorj: "Vom urmari si vom monitoriza intreaga perioada astfel incat in cel mai scurt timp posibil lacul sa fie curatat si in aval sa nu ajunga nici un deseu. Din pacate au mai existat asemenea fenomene in anii anteriori, la ploi importante in cursul superior al raului Jiu ne aduc in judet cantitati importante de deseuri."

Costurile de curatare vor fi suportate din bugetul Hidroelectrica. Societatea va trebui sa apeleze la o firma specializata, iar operatiunea va dura mai multe zile. Intre timp, gunoaiele si lesurile de animale raman pe apa, in bataia soarelui.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO