Ieșire nervoasă a ministrului Ion Ștefan, întrebat despre casa din Focșani: "Întreab-o pe maică-ta, mă!"

Ultima actualizare: 10-08-2020 16:25
Replica ministrului Ion Ștefan, întrebat despre casa din Focșani:
Facebook.com

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a fost protagonistul unui incident, în weekend, când Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a mers la casa acestuia, din Focșani, pentru a cere permisiunea să o filmeze.

George Simion a postat pe pagina de Facebook un filmuleț cu imaginile surprinse de el la casa președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și la cea a ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan.

"Mai rare zilele când un ministru te trimite la "mă-ta". Este județul lui Marian Oprișan, unde mama lui este el. Iar mama lui are 7 vile într-un singur complex, în valoare de 3 milioane de euro. Spuneți-mi ce părere aveți, după ce ați urmărit materialul...", este mesajul care însoțește imaginile.

 

Ion Ștefan: Întreab-o pe maică-ta, mă?

 

Ajuns la reședința din Focșani a lui Ion Ștefan, George Simion a avut un schimb de replici jignitoare chiar cu ministrul Dezvoltării.

Iată dialogul dintre cei doi:

George Simion: Vă supără dacă ne arătați și nouă casa? Toată lumea are impresia că este o casă foarte mare. Care este situația cu proiectul acesta?
Ion Ștefan: Întreab-o pe maică-ta, mă!
George Simion: S-o-ntreb pe mama?
Ion Ștefan: Da, mă-ta poate știe ceva ea!
George Simion: Mă-ta? Așa vorbește un ministru al Guvernului României?
Ion Ștefan: Da, așa vorbește, care e problema? Sunt la mine în curte și fac ce vreau.
George Simion: Faceți ce vreți.... Dar cu casa asta de ce nu ați luat autorizație cum trebuie, de ce nu ați plătit impozit pe ea?

În octombrie 2019, Ion Ștefan, care era atunci ministru propus în Guvernul lui Ludovic Orban, a fost acuzat de primăria Focşani că nu și-a achitat datoriile pentru casa de 910 metri pătraţi pe care o deţine.

”Pus în faţa evidenţelor, «deputatul Grindă» a recunoscut cu jumătate de gură că a încălcat legea aproape 20 ani şi a păgubit bugetul local al Municipiului Focşani cu peste jumătate de miliard de lei vechi. (...) În aceste condiţii, solicităm în mod public domnului «deputat Grindă» să intre în legalitate şi să îşi achite în regim de urgenţă datoriile, aşa cum fac zeci de mii de focşăneni”, se arăta în comunicatul Primăriei Focşani, care face aluzia la argumentul lui Ştefan conform căruia a fost nevoit să mai construiască un etaj la casă din cauza unei erori de construcţie, respectiv o grindă prea lungă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO