Iarmaroc caritabil, la Fălticeni. Cum și-au unit două mame forțele pentru a ajuta familiile nevoiașe

Ultima actualizare: 18-11-2019 10:00

Cum sărbătorile care se apropie sunt și despre fapte bune, două mămici din județul Suceava și-au unit forțele pentru a ajuta.

Au căutat întăriri și au organizat un târg, unde fiecare a vândut ce a vrut, iar clienții au scos din buzunar cât i-a lăsat inima.

Banii adunați vor fi folosiți pentru ca opt copii nevoiași să aibă un Crăciun mai liniștit, cu daruri și zâmbete.

Astfel de discuții s-au purtat la standurile instalate în centrul orașului Fălticeni. Oameni cu suflet mare s-au adunat acolo pentru a vinde tot felul de produse - de la prăjituri, până la haine sau obiecte decorative.

Banii adunați din vânzarea bunurilor și din donații vor ajunge la cei opt copii din familii nevoiașe pe care vor să îi ajute cele două mămici care au inițiat proiectul și i-au mobilizat pe comercianții de ocazie.

Daniela Climent și Cristina Scutaru, initiatoarele proiectului:
„Să adunăm și bănuții necesari pentru a-i dărui. Copiilor sărmani pe care ne chinuim de ceva vreme să îi ajutăm. Ne-am tot gândit la o idee. Uite că a venit, a venit la o cafea. Solitaritatea e la ea acasă aici în Fălticeni. Am primit foarte multe donații de la oameni din comunitatea noastră”, spun Daniela Climent și Cristina Scutaru, initiatoarele proiectului.

„Ce m-a determinat pe mine să mă alătur este că ajut câțiva copii care sunt în nevoie și tot ce înseamnă această acțiune, are în spate un scop nobil”, declară Mihaela Lazăr, mămică.

Inițiativa a fost lăudata de cei care au ajuns în zona și au contribuit - fiecare cu cât a putut.

La târgul botezat "Iarmarocul oamenilor buni" și-a făcut apariția și una dintre familiile care vor fi ajutate.

„Lucrez și eu cu ziua în construcții. Mă descurc și eu cum pot. Soția e bolnavă cu piciorul”, spune Gheorghe Baciu, tatăl copiilor.

Cele două mămici promit că proiectul lor nu se va opri aici. Vor să organizeze târguri asemănătoare de cel puțin două ori pe an pentru a aduce zâmbetul pe fețele cât mai multor oameni greu încercați de soartă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO