Guvernul a corectat greseala din lege care lasa mii de familii fara alocatiile de sprijin din cauza absentelor la scoala

Ultimul update: Duminica 11 Decembrie 2016 07:01
Data publicarii: Joi 08 Decembrie 2016 19:25
Categorie: Actualitate

Parintii cu venituri modeste, ai caror copii sunt de nota 10 la scoala vor putea sa ia si ajutorul social pe langa bursa celor mici.

Asta a anuntat Guvernul, dupa ce ani de zile, cei fara posibilitati nu puteau incasa ajutoare in acelasi timp cu bursele scolare.

O alta eroare corectata vizeaza familiile cu mai multi copii, in care pana acum, daca unul lipsea de la cursuri, toti fratii lui aveau de suferit, pentru ca nu mai primeau alocatiile de sprijin.

De un an domnul Ioan, din Romanesti, Iasi, a fost parasit de sotie si isi creste singur cei 4 copii. Fata cea mare, de 17 ani, nu a mai mers la scoala.

Pentru ca pana acum statul calcula absentele pe familie, cand dadea ajutoare, toti fratii ei au avut de suferit, pentru ca alocatia de sprijin nu a mai venit pentru niciunul.

Ioan Biliuta: “Macar sa am pentru cei pe care ii am in intretinere"

Secretar scoala generala:“Daca ei au inregistrat un numar de absente noi le trecem pe adeverinta ca au inregistrat un nr, de 10, 20, 30 de absente. Atunci lor li se diminueaza acest venit in functie de numarul de absente."

Dupa noua lege, ceilalti trei copii vor putea primi alocatia de sustinere a familiei, de circa 250 de lei. Modificarea vine dupa ce Stirile PROTV au sesizat eroarea din lege de mai multe ori, si numai anul acesta au fost retrase 56 de mii de alocatii, pentru 22 de mii de familii.

Cristian e in alta situatie, tot aberanta, semnalata in peste 300 de cazuri. Pentru ca ia bursa de merit pentru rezultate exceptionale la scoala, familia sa e descalificata de la ajutorul de stat.

Cristian Stefan: ”Ma straduiesc sa tin notele ma sustin foarte mult profesorii si imi place sa invat. Tatal meu incearca sa ne sustina material, mama are handicap primeste si pensie de asistenta sociala care este destul de mica.”

Liviu Iolu, purtatorul de cuvant al Guvernului: "Daca un copil provenit dintr-o familie care beneficia de ajutor social obtinea bursa scolara, acestea nu puteau fi cumulate cu ajutoarele sociale. Si acest lucru a fost indepartat"

Peste 262 de mii de familii cu venituri mici sau foarte mici au primit anul acesta alocatii pentru sustinere in valoare medie de 160 de lei, fiecare.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO
tigari
Anchetă la un sediu de poliție, după ce peste 20.000 de pachete de țigări au dispărut
Plângere împotriva lui Florin Iordache, pentru gestul făcut în plenul Camerei Deputaţilor
Eurostat: România a avut o rată a inflației de 4,2%, a doua din UE
Proiectul de exploatare auriferă cu cianuri de la Certej, amânat. Ce spun autoritățile
O fabrică de mobilă a fost mistuită de flăcări uriaşe
Cum a fost prins inspectorul Antidrog din Constanța, care a sărit pe geam în timp ce era audiat
Canabis
Bucureștiul, piața de desfacere pentru canabis a unor traficanți de droguri
Bărbat din Dâmbovița, plângere la Poliție. Ce i-au făcut în dormitor fosta iubită și prietena ei
Ponta: ”Ordonanța privind Fondul Suveran de Investiţii este neconstituţională”
Misiune aeriană de salvare în condiţii meteorologice extreme simulată de piloți români
Șoferul care a ucis-o pe Irina, jandarmerița din Suceava, arestat preventiv. Ultim omagiu adus de colegi
Impact violent într-o intersecție din Timișoara: ”A venit cu 120 km la oră”