Groapa unde s-au înecat doi copii de 7 și 9 ani. Reacția primarului și a șefului de șantier

Dată publicare: 08-05-2019 18:07
Dată actualizare: 08-05-2019 19:35


Doi fraţi de 7 şi 9 ani din Dâmboviţa şi-au pierdut viaţa din cauza neglijenţei unor adulţi. Copilaşii, un băiat şi o fată, au murit înecaţi într-o groapă adâncă de doi metri, unde se construieşte o staţie de epurare.

Cei mici veniseră acolo să se joace, dar locul nu era asigurat corespunzător, cu gard de protecţie. În zonă nu existau nici măcar panouri de avertizare. Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Împreună cu alţi copii, cei doi fraţi, au mers pe câmpul din apropierea comunei unde locuiesc. La un moment dat, din cauza terenului îmbibat de la apă, de la ploile din ultimele zile, fetiţa a alunecat în groapa adâncă unde se construieşte staţia de epurare.

Fratele ei a sărit după ea, însă nu s-a mai întors la mal. Un bărbat a intrat în apă după ei, dar nu a reuşit să-i găsească. Groapa are o adacime de 2 metri şi o lungime de 20 de metri.

Lucian Drilă, martor: "Am sărit eu, om de 30 de ani, să salvez şi nu dădeam de fund. O lucrare neterminată trebuie protejată, un gard de protecţie, un paznic măcar, să nu lase copiii."

Ionel Mihai, tatăl copiilor: "Făceam aici la maşină, tăiam, şi au venit copiii: hai, că s-au înecat. Fetiţa prima şi băiatul s-a dus după ea şi a murit şi el."

După zeci de minute de căutări, pompierii i-au scos fără suflare

Corina Corneanu, medic SAJ Dâmboviţa "Au fost găsiţi după ce au stat cel puţin o oră în apă, complet în apă. S-au aplicat manevrele de resuscitare, dar din păcate au decedat."

Tomiță Mihai, rudă a copiilor: "Când se sapă o groapă adâncă şi sunt şase metri adâncime trebuie îngrădită. Ei au săpat, au luat utilajul şi au plecat."

Beneficiarul lucrării este primăria din localitate. Primarul spune că zona ar fi fost îngrădită cu o simplă bandă de protecţie care, în timp, a dispărut.

Reporter: D-le primar, zona nu este îngrădită. 
Alexandru Marian, primarul comunei Conţeşti: A fost îngrădită, problema este că ce se punea azi, a doua zi nu mai era.
Reporter:Ar fi trebuit păzită.
Alexandru Marian, primarul comunei Conţeşti: Nu ştiu dacă trebuia păzită o groapă. Pentru ei era un loc de joacă, zilnic se duceau acolo.
Reporter:Cine credeţi că este reponsabil de această situaţie?
Alexandru Marian, primarul comunei Conţeşti: E greu de spus. A fost împrejmuită cu bandă de avertizare.

Reporter: Vreau să îmi spuneţi, vă rog, cum au stat lucrurile din punctul dumneavoastră de vedere. Din ce cauză nu aţi reuşit?
Șeful şantierului unde s-a produs tragedia: Deocamdată nu am ceva.
Reporter: Lucrarea era asigurată? Noi am filmat că nu era protejată...
Șeful şantierului unde s-a produs tragedia: Nu ştiu, sunaţi-mă mai târziu.
Reporter: Nu puteţi să ne spuneți?
Șeful şantierului unde s-a produs tragedia: Deocamdată, nu!

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Autorităţile vor să afle din ce cauză executantul lucrării a lăsat această groapă neprotejată. Şi părinţii copiilor ar putea fi cercetaţi pentru neglijenţă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO