Gradina zoologica dintr-un mare oras din Romania a fost INCHISA. Ce au descoperit inspectorii in tarcurile animalelor

Ultima actualizare: 21-06-2016 00:22
zoo hunedoara

Inspectorii sanitar-veterinari au luat masuri drastice dupa un control la una dintre gradinile zoologice din tara.

Gradina zoologica din municipiul Hunedoara a fost inchisa temporar in urma unui control efectuat de inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Hunedoara, acestia apreciind ca administratia nu acorda suficienta atentie bunastarii tuturor animalelor.

Administratia gradinii zoologice a fost totodata amendata cu 48.500 de lei, pentru ca in mai multe tarcuri, cum ar fi cel al leilor sau al unor animale cu copite, existau portiuni mari fara beton, fapt ce a favorizat aparitia noroiului.

'Activitatea gradinii zoologice a fost suspendata pana pe 14 iulie, interval de timp in care trebuie remediate anumite probleme depistate pe teren. Nu a fost acordata suficienta atentie unor specii de animale, cum ar cazul celor care traiesc in tarcuri. Astfel, in unele tarcuri erau portiuni mari de noroi pentru ca nu era asezat pietris sau nu era turnat beton peste tot', a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al DSV Hunedoara, Leontin Laslau.

De asemenea, administratia va trebui, conform reprezentantului DSV, sa reglementeze clar activitatea de la bucataria in care se pregatesc furajele pentru animale.

Gradina zoologica din Hunedoara se afla in subordinea primariei municipiului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO