Gradina zoologica din Romania unde copiii pot "adopta" animale, inclusiv lei si zebre. Cat costa procedura


Ultimul update: Marti 02 Mai 2017 09:07
Data publicarii: Sambata 29 Aprilie 2017 18:09
Categorie: Stiri actuale

A fost o zi de sarbatoare a gradina zoologica din Oradea. Animalele au fost vizitate si rasfatate cu morcovi si mere de cei care le-au adoptat de la distanta.

Voluntarii platesc o suta de lei pe an si le pot da un nume vietuitoarelor de care se ingrijesc.  

"Mojica, astazi sa fii cuminte ca vin parintii tai la tine. Vin parintii adoptivi la tine, bine?" ii spune biologul lui Moja, puiul de leu, care are doar 6 luni si este tare jucaus. Pentru ca este inca mic, vizitatorii nu au voie sa il hraneasca si deocamdata numai biologul gradinii zoologice se apropie de el. In schimb, poneii s-au bucurat din plin de vizita parintilor adoptivi. Au primit morcovi si mere.

De atentia copiilor s-a bucurat si o zebra cam sfioasa, care a pastrat totusi distanta fata de musafiri. "Are niste limite de toleranta destul de mici si din cauza aia daca introducem un om strain riscam iara sa se raneasca sau Doamne fereste, ceva”, spune un biolog

La gradina zoologica din Oradea, adoptia animalelor a inceput acum trei ani. In schimbul a o suta de lei pe ani oricine poate sa isi aleaga un animal caruia sa ii dea un nume. Parintii adoptivi sunt lasati sa isi viziteze preferatul de doua ori pe ani, sa se joace cu el si sa il hraneasca.

Horea Bogdan, biolog Zoo Oradea: "Inseamna un gest de recunostinta din partea gradinii zoo pentru tot ajutorul pe care ni-l dau acesti parinti adoptive si bineinteles un punct foarte bun pentru ei de a se cunoaste mai bine cu animalele pe care le-au adoptat."

Numai anul acesta 50 de vizitatori au devenit parinti adoptivi ai animalelor de la gradina zoologica din Oradea. Din donatiile stranse de la parintii adoptivi, gradina zoologica din Oradea a adunat 13 mii de lei. Banii sunt folositi pentru hrana animalelor si ingrijirea lor.

VIDEO PROTVPLUS.RO