Google, in Salina Turda. Unul dintre cele mai fascinante locuri din Romania poate fi vizitat de acum, de oriunde in lume

Ultima actualizare: 14-06-2015 06:49

Reprezentantii celebrei platforme de cautare "Google" au venit in Romania pentru a promova un obiectiv tot mai atractiv pentru straini: Salina Turda.

Unul dintre cele mai frumoase locuri din adancuri este, de astazi, prezent pe Google Street Wiew si sta alaturi de Piramidele din Egipt si Marele Canion. Fotografiile facute la Turda vor putea fi accesate online din orice colt al lumii.

Vizitata anual de sute de mii de turisti, Salina din Turda este considerata una din cele mai spectaculoase destinatii turistice din lume. Asta i-a determinat pe cei de la Google sa includa acest loc minunat pe harta virtuala. Salina este atestata inca din secolul al XI-lea dar a devenit vestita abia in timpul imparatului Franz Josef.

Dan Bulucea, Country Manager Google Romania: "Nici nu ne-am gandit la o alta destinatie din Romania decat cea de la Salina Turda. Ne bucuram foarte mult ca la ora aceasta poate fi vizitata virtual din orice colt al lumii. Uitati-va in jur, nu stiu cate lucruri sunt atat de interesante"

Totul a inceput in urma cu o luna, cand angajatii companiei au facut nenumarate poze in galeriile, salile si minele salinei.

Irina Ursu, corespondent PRO TV: "Varianta virtuala realizata cu ajutorul imaginilor panoramice reproduce in ce mai mic detaliu spatiul saline. Acum pot fi vazute online Mina Rudolf cu cele 13 etaje sau lacul din Mina Terezia. Prin acest proiect, salina din Turda se alatura altor obiective extrem de cunoscute ca Piramidele din Egipt sau Marele Canion."

Simona Baciu director Salina Turda: "Google in Salina Turda inseamna lansarea salinei in spatial virtual, inseamna descoperirea acestea in mediul online. Ne asteptam la o crestere a numarului de turisti."

"Nu ma asteptam sa descopar un loc atat de generos sub pamant. Oricine poate sa vada asta pe internet? Wow!" a spus o turista venita tocmai din Malaezia.

Modernizata in 2010, cu fonduri europene, salina a devenit parc balnear cu sali de tratament si recuperare, dar si cu terenuri de minigolf, bowling, tenis de masa, biliard, un debarcader si o biserica. In 2000, a fost declarata rezervatie naturala.

Iar jurnalistii americani de la Bussines Insider au introdus Salina Turda in topul locurilor incredibile din lume care merita sa fie vizitate. Si vedetele de la Hollywood, printre care si actorul de Oscar Jared Leto a laudat salina pe pagina sa de socializare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO