Gigi Becali, in fruntea "Marsului pentru viata" din Capitala. "Avortul este crima si este impotriva lui Dumnezeu"

Ultima actualizare: 28-03-2017 07:22

Mii de oameni au iesit sambata in strada in aproape 290 de localitati din tara si din Republica Moldova, ca sa lupte impotriva avortului.

Participantii la eveniment sustin ca nu cer interzicerea avortului prin lege, ci doresc ca autoritatile sa sustina femeile insarcinate care vor sa aduca pe lume copii, dar care au o situatie financiara proasta si sunt abandonate de parteneri si de familie. Tot ei sustin ca in ultima jumatate de secol, in Romania s-au facut peste 22 de milioane de avorturi, mai mult decat numarul populatiei de azi a Romaniei. 

In Capitala au iesit in strada in jur de zece mii de oameni, care au marsaluit de la Piata Unirii, pana in Parcul tineretului. Nu intamplator a fost aleasa aceasta zi, de Buna Vestire, cand o data cu Maica Domnului, este sarbatorita si femeia crestina.
Printre manifestantii de la Bucuresti s-a aflat si Gigi Becali.

Gigi Becali: "Avortul este crima si e impotriva lui Dumnezeu."

Alexandra Nadane, organizator, presedinte Asociatia Studenti pentru Viata: "Mesajul este un mesaj de sprijin pentru acele femei aflate in criza de sarcina, care atunci cand anunta parterii sau familia uneori se confrunta cu reactii negative sau chiar avorturi fortate si noi credem ca societatea ar trebui sa fie mai mult alaturi de aceste femei."

O tanara a devenit mama la numai 21 de ani, in ciuda faptului ca partenerul i-a cerut sa renunte la sarcina.

Tanara: "Eu nu am fost crescuta de parinti, sunt studenta, asa ca nu am avut o situatie tocmai roz. Am primit foarte multe pareri contra, in special de la tatal copilului, nu e pregatit pentru o responsabilitate atat de mare."

Organizatorii marsului sustin ca in ultimii 60 de ani, in Romania s-au facut peste 22 de milioane de avorturi. La Timisoara, peste 500 de oameni au pornit in mars prin oras. La Catedrala Mitropolitana au fost intampinati de Mitropolitul Banatului.

IPS Ioan, mitropolitul Banatului: "In Romania s-au facut un milion de avorturi. Mai mult decat am pierdut in cele doua razboaie mondiale si de aceea spun ca Romania a sorbit din potirul amar si al celui de-al treilea Razboi Mondial."

De partea cealalta, alte studii arata ca in perioada comunista, cand avortul era interzis prin lege, peste zece mii de femei si-au pierdut viata si sute de mii au ramas cu traume incercand sa scape pe ascuns de sarcini nedorite. Iar sute de mii de copii au fost abandonati.

Toma Patrascu, ASUR: "Avem nevoie in scoli de educatie sexuala. Suntem tara din Europa cu cele mai multe cazuri de boli cu transmitere sexuala, provenind din lipsa de educatie sexuala. Organizatorii acestui mars se opun vehement orelor de educatie sexuala din scoli."

La Iasi, peste o mie de persoane au participat la Marsul pentru viata. Mai multi tineri au impartit sute de trandafiri albi, in semn de multumire pentru mamele din Piata Unirii. O profesoara spune ca reusit, dupa lungi discutii, sa-si convinga o eleva ca avortul nu este o solutie.

Teodora Cretanu, cadru didactic: "Tinerii din ziua de azi nu prea stiu sa ceara sfaturi. Sfatul care a fost e clar ca a fost acela de a pastra copilul."

Brasovenii s-au adunat in fata unei biserici din Centrul Civic, unde au cantat in cor, alaturi de copii, mesaje pentru mame. Au pornit apoi in mars pe principalele bulevarde din oras pana in Piata sfatului.

In Targoviste, peste o mie de persoane au iesit in strada cu acelasi mesaj de a spune nu avorturilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO