Gigi Becali a plecat in pelerinaj la Muntele Athos: "Acolo sunt fratii mei, calugarii. Ma voi ruga pentru Romania"

Ultima actualizare: 09-04-2015 07:02
Gigi Becali

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, eliberat conditionat vineri din Penitenciarul Poarta Alba, a plecat, luni, la Muntele Athos, spunand, la plecare, ca se va ruga pentru Romania si romani.

La trei zile de la eliberarea din penitenciar, Gigi Becali a plecat la Muntele Athos, urmand sa se intoarca de Paste.

El a spus, la plecare, ca acolo sunt "fratii lui, calugarii" si ca se va ruga pentru Romania si oamenii din Romania.

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Poarta Alba dupa ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare, decizia fiind luata vineri de Tribunalul Constanta.

Gigi Becali a facut declaratii jurnalistilor imediat ce a iesit din penitenciar, vorbind timp de aproape o ora. El spunea ca primul lucru pe care vrea sa il faca este sa se impace cu toata lumea, sustinand si ca va iesi din viata publica.

De asemenea, el a facut lobby pentru verii sai, Giovani si Victor Becali, pentru Mihai Stoica, Gica Popescu si Cristi Borcea, aflati in penitenciare, si i-a transmis ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, ca nu are nevoie de bani ”ca sa fie om”.

Becali le-a mai spus jurnalistilor ca are de gand sa construiasca spitale si biserici, pentru care isi va folosi toata averea, dar nu va mai da de pomana in fata palatului, asa cum obisnuia inainte de condamnare.

Gigi Becali a avut de executat o pedeapsa de trei ani si sase luni, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse. Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana.

De asemenea, Gigi Becali a cerut, in 4 iulie 2014, sa ii fie redusa cu sase luni pedeapsa pe care o are de executat, in conditiile in care condamnarea data in dosarul "Valiza" nu mai este incriminata de noul Cod penal, dar si aceasta solicitare a fost respinsa de catre instanta.

In inchisoare, Gigi Becali a terminat de scris doua carti, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei" si "Becali si Steaua", iar in februarie 2015 a anuntat ca se apuca de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei si Parlamentul Romaniei". Pentru fiecare dintre cartile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO