Gheorghe Mustata, liderul galeriei steliste, "echipat" in zeghe. A fost condamnat la puscarie

Ultima actualizare: 04-11-2012 11:15

Liderul galeriei steliste Gheorghe Mustata a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la trei ani de detentie in dosarul in care a fost judecat alaturi de 41 de persoane pentru initiere sau constituire a unui grup infractional, violenta si santaj.

 Liderul galeriei steliste Gheorghe Mustata a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la trei ani de detentie in dosarul in care a fost judecat alaturi de 41 de persoane pentru initiere sau constituire a unui grup infractional, violenta si santaj, aproape jumatate dintre inculpati fiind achitati.

Gheorghe Mustata a fost achitat de instanta pentru savarsirea infractiunii de constituirea unui grup infractional organizat si pentru complicitate la tentativa la omor calificat din 6 ianuarie 2004 asupra lui Zamfir Giuseppe Stelian.
in ceea ce-l priveste pe un alt inculpat din dosar, Ion Aghel, zis si "Coco Anghel", acesta a fost condamnat la un an de inchisoare, pentru lovire sau alte violente si complicitate la santaj, pedepasa care nu va mai fi insa executata, deoarece durata arestului preventiv in cazul acestuia a fost deja de un si o luna.

Intr-o situatie similara sunt si Robert Florin Nica, condamnat la 11 luni de inchisoare pentru santaj si complicitate la aceasta fapta, dar care a stat un an in arest preventiv, precum si Alexandru Dinu care a primit o pedeapsa de un an de inchisoare, care a stat in arest preventiv un an si o luna.

Bogdan Dumitrache, Ion Grigore, George Mihai Mitrea, Paul Paraschiv, Licuta Udila si Florian Gheorghe au fost achitati pentru toate acuzatiile aduse de procurori. Raducu Valentin Mirea, Daniel Tudorel si Marius Radulescu au fost achitati pentru favorizarea infractorului. De asemenea, Jenica Marin, Florin Marin, Mihai Marin, Gheorghe Savu, Daniel Laurentiu Ilie, Nicusor Maroiu, Noru Nita, Ionut Greci, Paul Cezar Florea si Cristian Zolly Tulbure au fost achitati pentru faptele de care au fost acuzati de Parchetul instantei supreme - DIICOT.

Radu Cristian Rosca a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare, pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, port fara drept de obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taieri, impungeri sau loviri, lovire sau alte violente si santaj si complicitate la santaj. Din perioada de pedeapsa, se vor deduce duratele de arest preventiv in perioadele 4 - 5 mai 2005 si 22 martie 2006 - 1 martie 2007.

Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu apel de toate partile din dosar, dar si de procurori. Acuzatii din acest dosar au fost trimisi in judecata iseptembrie 2006 de procurorii Parchetului instantei supreme.

Potrivit Ministerului Public, gruparea a fost initiata de persoane care s-au aflat in anturajul retelei infractionale conduse de fratii Ion si Vasile Balint, asa numitul clan al Camatarilor, si a actionat in perioada 2003 - 2006. Procurorii DIICOT au stabilit ca membrii gruparii au fost implicati in mai multe incidente violente, facand uz si de armament, victime fiind fie rivali ai acestora - membri ai lumii interlope bucurestene care nu au acceptat intelegerile cu privire la impartirea zonelor de influenta, fie alte persoane care desfasurau activitati ce se intersectau, sub o forma sau alta, cu sfera lor de interese. Grupul infractional care a facut obiectul anchetei penale era structurat pe sistem piramidal, principalii exponenti fiind Ion Anghel - zis Coco Anghel, Radu Cristian Rosca si Robert Nica. Initierea gruparii a avut loc in baza unei intelegeri intervenite intre Rosca si Nica, in urma careia s-a hotarat constituirea unei "brigazi care sa controleze Capitala". Anterior intelegerii, fiecare dintre inculpati avea in subordine mai multe persoane cu preocupari pe linie infractionala si, constatand ca interesele lor converg, au hotarat sa actioneze impreuna. Astfel, s-a stabilit, la acea vreme, ca din grupul infractional organizat mai faceau parte Mircea Balus, - zis Mircea Nebunul, Alexandru Dinu - zis Alin Boxeorul, Gheorghe Albu - zis Pitbull, Tudor Alecu - zis Joe, Gheorghe Mustata (seful galeriei steliste-n.red), Nicusor Dumitrescu - zis Bibiloi, Florian Dragomir - zis Papagalul, Stelian Rafael Palanita - zis Mutu. Pe parcursul urmaririi penale, anchetatorii au identificat mai multe persoane care au aderat sau sprijinit grupul infractional organizat, fie facandu-l sa-si consolideze pozitia deja castigata pe plan infractional, fie facilitandu-i obtinerea de noi beneficii materiale injuste. In acest sens, procurorii ii noteaza pe Demirel Popescu, Bogdan Dumitrache - zis Crocodilul, Ion Grigore, Daniel Neacsu - zis Dan Cioara, Alexandru Belu - zis Cereale, Emil Iordanche - zis Gabi Cioara, Cornel Schuster - zis Robert Grasul, Marius Vonea - zis Marius a lui Stoaca, Corina Alexandrescu, Simona Ciulavu si Madalina Cucos.

Citeste si:

180 de samurai se duc sa moara gratis la Fukushima. Explicatia lor, de neinteles pentru restul lumii

IMAGINILE ZILEI: Razie in direct la Stirile ProTV - cum au reactionat hotii de buzunare din tramvaie

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO