180 de samurai se duc sa moara gratis la Fukushima. Explicatia lor, de neinteles pentru restul lumii

Dată publicare: 26-05-2011 18:05
Dată actualizare: 22-10-2012 22:12


Fukushima

Zeci de pensionari sunt gata sa-si riste viata intr-un efort eroic de a curata centrala nucleara Fukushima Daichi dupa dezastrul atomic. Faceti cunostinta cu oamenii care se duc spre moarte cu capul sus.

Trupele Veteranilor Talentati  - asa s-au autointitulat voluntarii care au recrutat pana acum 180 de membri cu varste intre 54 si 78 de ani. 

Acestia vor fi primiti cu bratele deschise de muncitorii de Fukushima, aflati in centrala inca din ziua cutremurului - 11 martie, scrie DailyMail.

Noii veniti vor avea ca sarcina reconstructia sistemelor de racire pentru reactoarele atomice. Evident ca riscul de iradiere va fi enorm si ca vor fi in pericol sa moara. Oamenii spun insa ca oricum vietile lor sunt pe terminate asa ca nu mai au nimic de pierdut.

"Generatia noastra s-a bucurat mai mult sau mai putin de avantajele energiei nucleare produse la Fukushima, noi am aprobat intr-un fel sau altul constructia aceasta, asa ca e normal sa ne inrolam la o astfel de actiune" spune unul dintre pensionari citat de presa britanica.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO