Georgica Cornu, cercetat in libertate in dosarul de evaziune fiscala. Schema prin care ar fi pagubit statul cu 61 mil. RON

Ultima actualizare: 31-03-2014 07:01

Zi de vineri cu noroc pentru omul de afaceri Georgica Cornu, supranumit si regele asfaltului din Banat. Multi-milionarul va fi cercetat in libertate intr-un dosar rasunator de evaziune fiscala.

 Magistratii Tribunalului Timis au respins propunerea de arestare preventiva dupa ce Cornu fusese retinut joi seara, pentru 24 de ore. Procurorii spun, ca prin firmele sale, omul de afaceri ar fi inregistrat facturi fictive cu ajutorul unor clanuri tiganesti din Strehaia, pentru a incasa ilegal TVA. Prejudiciul depaseste 61 de milioane de lei. Alte 12 persoanese afla sub control judiciar.

Cu doar cateva minute inainte ca ordonanta de retinere sa expire, magistratii au hotarat ca Georgica Cornu si complicele sau, Mihai Zaharia, sa fie cercetati in libertate, sub control judiciar.

Dupa ce anchetatorii i-au incatusat pe cei doi, audierile s-au prelungit pana dimineata.

Potrivit procurorilor, Georgica Cornu a sustinut ca nu are nici o legatura cu acest caz si a dat vina pe doua persoane care au murit.

Dosarul are deja 3.000 de pagini iar in cauza apare si un martor a carui identitate a fost protejata.

Georgica Cornu a fost monitorizat inca din 2007, atunci cand a inceput sa se aprovizioneze fictiv cu uriase cantitati de materiale de constructii pentru a primi de la stat deducerea de TVA. Facturile erau eliberate de firmele mafiei tiganesti din Strehaia.

Procurorii DIICOT sustin de asemenea ca documentele erau apoi inregistrate in contabilitate, iar banii erau livrati, aparent legal, in conturile unor firme. Insa ulterior sumele reveneau la Cornu, iar patronii primeau un comision pentru...complicitate.

Si membrii clanurilor din Strehaia au fost lasati in libertate:

In urma cu patru ani, Cornu figura pe locul doi in topul marilor constructori din Romania, cu o cifra de afaceri de 180 de milioane de euro.

El este cunoscut si pentru relatia avuta cu realizatoarea TV Marina Almasan. Omul de afaceri a acuzat-o, in mai multe randuri, pe sotia lui, Oana, cu care se afla in proces de divort, de infidelitate. Miza scandalului dintre George Cornu si Oana o reprezinta averea familiei, estimata de Forbes la aproape 120 de milioane de euro.
 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO