Gault&Millau: Cei mai buni bucătari și cele mai bune restaurante din România

×
Codul embed a fost copiat

S-au dat Oscarurile gastronomiei, luni seara în Bucureşti. În cadrul galei Gault&Millau au fost premiaţi cei mai buni bucătari şi restaurante din România.

În a doua ediţie, ghidul include recenzii pentru 270 de restaurante şi localuri din 15 oraşe din România. Notele din ghidul Gault&Millau, care pot ajunge la maximum 20, sunt date pe mai multe criterii.

Ghidul Gault&Millau a fost publicat prima dată acum 50 de ani în Franţa. În timp, ghidul s-a bucurat de un adevărat succes internaţional, fiind acum prezent în peste 20 de ţări şi 5 continente.

Gustul e important în proporţie de 70%, dar experţii culinari ţin cont şi de design, creativitate şi aprovizonarea cu ingrediente proaspete.

Titlul de chef al anului a fost câştigat ediţia aceasta de către Alexandru Dumitru.

Citește și
Festival streetfood la Sibiu
Turiștii atrași cu cârnaţi, caș și jumări la un festival streetfood din Sibiu

Luni seara, în centrul atenţiei au fost şi patiserii. Deşi România nu este ţara dulciurilor, precum Franţa, acest lucru nu a oprit-o pe Ana Consulea să câştige titlul de patiserul anului.

Ana Consulea, cofetar: ”Suntem pe drumul cel bun. Este normal să fie o întârziere, faţă de celelalte ţări ale lumii, dar suntem pe drumul cel bun, începem să fim la fel de cunoscuţi în industrie."

Câştigător a fost şi un restaurant din Cluj, care de 11 ani pune accent pe satisfacţia clientului, iar în cadrul galei de anul acesta a fost desemnat pentru cel mai bun service.

Maria Dunca, managerul restaurantului: ”În toţi aceşti ani a fost despre mâncare, chiar dacă ne-am ocupat în mare parte de servire, toată energia noastră a fost canalizată spre ceea ce punem în farfuria clienţilor noştri."

La cea de-a doua ediţie a ghidului gastronomic internaţional Gault&Millau, organizatorii îi pun la laolaltă pe cei care creează gusturile rafinate cu cei care le caută şi bineînţeles le apreciază.

Raluca Hrițcu, country manager Gault&Millau România: "Facem asta într-un mod obiectiv, evaluări apoi recunoaştem şi premiem restaurantele şi bucătarii de la restaurantele respective. Este modul prin care România ajunge să aibă o voce puternică pe scena internaţională gastronomică."

Jacques Bally, CEO Gault&Millau: "Noi vrem să spunem tuturor oamenilor, din toată lumea, uitaţi, aceşti oameni sunt fantastici, sunt minunaţi veniţi şi vedeţi. Deci trebuie să îi premiem, pe aceşti oameni şi să comunicăm, să spunem că sunt grozavi."

În cea de-a doua ediţie, ghidul a inclus recenzii pentru 270 de restaurante şi localuri din 15 oraşe din România.

Articol recomandat de sport.ro
Acuzații grave! Englezii susțin că grupa în care poate ajunge România la Mondial a fost măsluită
Acuzații grave! Englezii susțin că grupa în care poate ajunge România la Mondial a fost măsluită
Citește și...
Angajați din Etiopia, Iran și Siria pe litoralul românesc. Ce salarii primesc
Angajați din Etiopia, Iran și Siria pe litoralul românesc. Ce salarii primesc

Dacă ajungeți pe litoralul nostru, veți întâlni bucătari din Siria, ospătari din Iran și cameriste din Etiopia.

Turiștii atrași cu cârnaţi, caș și jumări la un festival streetfood din Sibiu
Turiștii atrași cu cârnaţi, caș și jumări la un festival streetfood din Sibiu

Cârnaţii româneşti, cașul, jumările şi tocana de ceapă îşi fac loc între mâncărurile stradale. La Sibiu, un festival de profil îi provoacă pe bucătari să vândă şi clasicele preparate româneşti.

Povestea tinerilor care s-au întors din străinătate pentru a fi chefi în România
Povestea tinerilor care s-au întors din străinătate pentru a fi chefi în România

O nouă generație de bucătari profesioniști apare în România. Tineri și ambițioși, au învățat la cele mai cunoscute universități de profil din lume și au muncit în restaurante cu stele Michelin.

De ce România nu are restaurante cu stele Michelin. „Nu aveţi o bucătărie evoluată”
De ce România nu are restaurante cu stele Michelin. „Nu aveţi o bucătărie evoluată”

România are toate ingredientele necesare pentru preparate demne de restaurante, cu una, două sau chiar 3 stele Michelin. Au demonstrat-o joi doi bucătari francezi de renume, la Salonul de Gastronomie din Capitală, folosind doar produse locale.

Festivalul burgerilor la București. Zeci de bucătari au gătit peste 60 de sortimente
Festivalul burgerilor la București. Zeci de bucătari au gătit peste 60 de sortimente

Cel mai simplu preparat şi cel mai popular în Statele Unite a ajuns în lumea întreagă şi, de 30 de ani, cucereşte România: burgerul.

Recomandări
Alegeri locale 2025. Pentru a vota este nevoie de un document de identitate. Ce trebuie să știe cei cu carte electronică
Alegeri locale 2025. Pentru a vota este nevoie de un document de identitate. Ce trebuie să știe cei cu carte electronică

Sute de tehnicieni STS lucrează în schimburi în aceste zile, ca să rezolve problemele ce apar în secții. Deja sunt ocupați, pentru că în sâmbătă seară se pun în funcțiune tabletele pentru înregistrarea și verificarea alegătorilor.

R. Moldova a solicitat energie de avarie din România, după ce sudul Ucrainei a rămas fără curent în urma atacurilor rusești
R. Moldova a solicitat energie de avarie din România, după ce sudul Ucrainei a rămas fără curent în urma atacurilor rusești

Moldelectrica a anunțat că atacurile rusești din regiunea Odesa au lăsat fără curent sudul Ucrainei și au afectat fluxurile energetice din zonă.

A început să curgă apa la robinetele locuitorilor din Prahova și Dâmbovița, însă poate fi folosită doar la toalete
A început să curgă apa la robinetele locuitorilor din Prahova și Dâmbovița, însă poate fi folosită doar la toalete

A început să curgă apa la robinetele locuitorilor din Prahova și Dâmbovița. Va dura, însă, până va ajunge peste tot, pentru că rețeaua are peste 700 de kilometri.