Gault&Millau: Cei mai buni bucătari și cele mai bune restaurante din România
S-au dat Oscarurile gastronomiei, luni seara în Bucureşti. În cadrul galei Gault&Millau au fost premiaţi cei mai buni bucătari şi restaurante din România.
În a doua ediţie, ghidul include recenzii pentru 270 de restaurante şi localuri din 15 oraşe din România. Notele din ghidul Gault&Millau, care pot ajunge la maximum 20, sunt date pe mai multe criterii.
Ghidul Gault&Millau a fost publicat prima dată acum 50 de ani în Franţa. În timp, ghidul s-a bucurat de un adevărat succes internaţional, fiind acum prezent în peste 20 de ţări şi 5 continente.
Gustul e important în proporţie de 70%, dar experţii culinari ţin cont şi de design, creativitate şi aprovizonarea cu ingrediente proaspete.
Titlul de chef al anului a fost câştigat ediţia aceasta de către Alexandru Dumitru.
Luni seara, în centrul atenţiei au fost şi patiserii. Deşi România nu este ţara dulciurilor, precum Franţa, acest lucru nu a oprit-o pe Ana Consulea să câştige titlul de patiserul anului.
Ana Consulea, cofetar: ”Suntem pe drumul cel bun. Este normal să fie o întârziere, faţă de celelalte ţări ale lumii, dar suntem pe drumul cel bun, începem să fim la fel de cunoscuţi în industrie."
Câştigător a fost şi un restaurant din Cluj, care de 11 ani pune accent pe satisfacţia clientului, iar în cadrul galei de anul acesta a fost desemnat pentru cel mai bun service.
Maria Dunca, managerul restaurantului: ”În toţi aceşti ani a fost despre mâncare, chiar dacă ne-am ocupat în mare parte de servire, toată energia noastră a fost canalizată spre ceea ce punem în farfuria clienţilor noştri."
La cea de-a doua ediţie a ghidului gastronomic internaţional Gault&Millau, organizatorii îi pun la laolaltă pe cei care creează gusturile rafinate cu cei care le caută şi bineînţeles le apreciază.
Raluca Hrițcu, country manager Gault&Millau România: "Facem asta într-un mod obiectiv, evaluări apoi recunoaştem şi premiem restaurantele şi bucătarii de la restaurantele respective. Este modul prin care România ajunge să aibă o voce puternică pe scena internaţională gastronomică."
Jacques Bally, CEO Gault&Millau: "Noi vrem să spunem tuturor oamenilor, din toată lumea, uitaţi, aceşti oameni sunt fantastici, sunt minunaţi veniţi şi vedeţi. Deci trebuie să îi premiem, pe aceşti oameni şi să comunicăm, să spunem că sunt grozavi."
În cea de-a doua ediţie, ghidul a inclus recenzii pentru 270 de restaurante şi localuri din 15 oraşe din România.