Turiștii atrași cu cârnaţi, caș și jumări la un festival streetfood din Sibiu
Cârnaţii româneşti, cașul, jumările şi tocana de ceapă îşi fac loc între mâncărurile stradale. La Sibiu, un festival de profil îi provoacă pe bucătari să vândă şi clasicele preparate româneşti.
Cuprinşi de nostalgie, clienţii se declară încântaţi de experienţă şi în loc să comande hamburgeri sau pizza îşi iau câte o felie de pită cu pastă de jumări şi ceapă.
La Sibiu, chifla tăiată pe din două care adăposteşte un cârnat de mangaliţa, ceapă roşie şi varza tot burger se numeşte. Doar că este unul românesc.
Andrei Drăgan, producător local: "Înăuntru este un cârnat lung de aprox 40 de cm. Poţi să-l mamanci şi singur, multă lume îl ia şi îl împarte"
Client: "Foarte interesantă combinaţia de castraveţi muraţi, ceapă caramelizată şi acest cârnat produs în Sibiu, de fiecare dată când vin aici caut acest xxl."
Şi jumările sunt un deliciu. Făcute pasta, întinse pe pâine, asortate cu castraveţi muraţi, boia sau ceapă stârnesc cele mai duioase amintiri.
Dan Limbășan, producător local: "La noi se mânca mâncarea de pe uliţă, plecăm cu pita cu slănină, cu pita cu unsoare, cu pita unsă cu apă şi zahăr, la noi a fost prima dată streetfood-ul şi apoi au luat-o şi alţii."
Client: "Fastfood-ul românesc este ceea ce noi am trăit ca şi copii. Am crescut cu aşa ceva: pita, slănină, nişte roşii, castraveţi, şi suntem în lumea fast-foodului."
Turiștii, ademeniți cu produse tradiționale reinterpretate
Tot aici, participanţii au fost ademeniţi şi cu un burger făcut din ingrediente dulci, sărate şi picante.
Producător: "Acesta e burgerul nostru de vită cu brânză de buduf de capră şi dulceaţă de ardei iute, un strop de dulceaţă, un burger nu se poate fără murături, ceapă şi asta e burgerul adelenesc!"
Client: "Ne-am obişnuit acum să gustăm fastfood după alte modele, dar noi avem modele originale şi să nu uităm de pâine prăjită cu untura, de pâine şi slănină."
Festivalul de streetfood autohton de la Sibiu tine până duminică seara.
Bogdan Brylynski, PR Festival: "Am pregătit peste 40 de bucătării internaţionale pe care le-am combinat cu specificul traditilor locale, cu zona producătorilor locali."
Andrei Drăgan, producător local: "Fiecare încerca să facă ceva interesant, ce mergea acum câţiva ani, doar nişte burgeri, nu mai merge. Nu trebuie să mananc de 10 ori în acelaşi loc, apar lucruri noi şi sunt multe interesante."
Preţurile încep de la 5 lei, dar pot ajunge până la 30 de lei. După masă, cine vrea, da o raită prin centrul Sibiului iar spre seară poate reveni la un concert sau la proiecţii de film.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Etichete: Sibiu, turisti, producatori locali, mâncăruri tradiționale,
Dată publicare:
07-06-2019 19:37