Festivalul burgerilor la București. Zeci de bucătari au gătit peste 60 de sortimente
Cel mai simplu preparat şi cel mai popular în Statele Unite a ajuns în lumea întreagă şi, de 30 de ani, cucereşte România: burgerul.
La un festival dedicat lui timp de două zile în Capitală, oamenii au avut de ales din peste 60 de sortimente gatite de mai bine de 25 de restaurante din toată ţara. Aşa că oamenii au uitat de diete şi s-au pus pe degustat. Căci, delicioasele preparate puse într-o chiflă au părăsit sfera fast food-ului şi au intrat în zona ''gourmet''.
Bucătar: "Facem burger de vită şi porc. Porc iberic, crescut cu ghindă, un burger de porc cu sos de brânză telemea, cu bacon crocant şi ardei copt cu usturoi. O senzaţie".
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Bucătar: "Burgerul nu merge singur, ci cu cartofi, telemea deasupra şi o băutură".
La festival sunt prezenți peste 23 de bucătari din Bucureşti, Braşov, Sibiu, Cluj sau Timişoara care au gătit peste 60 de sortimente de burgeri.
Dragoş Gurăroșie: "Avem burgeri cu foi-gras, burgeri cu vită, clasici, avem şi burgeri cu porc crumble de sorici prăjit. Acum tendinţa pentru anul ăsta e orientarea spre ingrediente româneşti''
Cu brânză de capră, vacă sau oaie, cu păstrăv afumat sau scoici, cu dulceţuri de nuci sau ardei, pofticioşii au avut de unde alege.
În cadrul festivalului va fi premiat şi cel mai bun burger, jurizat de chefi bucătari. Luptă este strânsă, iar rezultatul delicios.
"Facem un burger vegan. Chifteaua conţine mai multe seminţe: nuci, migdale, floarea soarelui, ardei, ca să aducem burgerul la gustul de carne. Aici avem ciuperci trase la tigaie".
Pretenţiile publicului i-au ajutat pe organizatorii Burgerfest să ajungă la cea de a cincea ediţie cu sortimente cât mai rafinate.
Dragoş Gurăroșie: "Acum 5 ani alegeam burgeri cu roşii, muştar şi castravete. Acum alegem burgeri sofisticaţi, am avut inclusiv burgeri cu caracatiţa şi scoici, uşor, uşor se educa papilele''.
La Burgerfest găsiţi şi iarba verde, dar şi ceva dulce, expoziţii de fotografie, concerte şi bineînţeles căţeii sunt mai mult decât bineveniţi la festivalul care se încheie duminică seara.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!