Furtunile au lovit cu grindina in toata tara. Locul in care din cer au cazut bucati de gheata de dimensiunea unui ou

Dată publicare: 19-06-2016 08:05
Dată actualizare: 22-06-2016 01:19


Furia naturii a lovit in nordul, in sudul, dar si in nord-estul tarii. 4 oameni au fost salvati din mijlocul apelor furioase, la Suceava, unde a fost cod portocaliu de inundatii.

 

Dupa o zi tropicala, furtunile violente cu grindina au lovit mai multe locuri de tara. In Olt au cazut bucati uriase de gheata, iar in Maramures, grindina a distrus gradinile si livezile oamenilor. Si la Iasi, pamant s-a albit, atat de multa gheata a cazut din cer.

Daca sambata seara, in Bucuresti, o ploaie torentiala scurta a mai racorit atmosfera incinsa de vipia din timpul zilei, in alte zone a fost prapad.

 

Cea mai grava situatie a fost in Suceava, la Horodnic de Jos si de Sus, unde paraiele Pozen si Horodnic au depasit cota de inundatie si apa revarsata a afectat 80 de gospodarii. Pompierii au intervenit si au salvat patru oameni, care s-au trezit in casa, inconjurati de ape.

 

In Radauti, dar si in alte patru localitati din judet, mai multe curti si locuinte au fost inundate.

In Olt, un barbat a gasit dupa ploaie, o bucata foarte mare de gheata.

La Petrosani grindina a facut prapad. Mai multe persoane au fost surprinse pe terasa unui restaurant, iar bucatile mari de gheata au cazut peste farurii si pahare.

Bucatile de gheata mai mari chiar si decat un ou de gaina au avariat sute de masini parcate pe strada. Oamenii s-au trezit cu geamurile sparte. Putini dintre ei au asigurare facultativa, asa ca vor plati singuri reparatiile.

Scenariul s-a repetat si la Curtea de Arges unde
o grindina de mari dimensiuni a distrus 15 autoturisme.

A plouat torential, iar vantul a suflat cu putere. A smuls acoperisurile de pe doua blocuri si un garaj si a smuls copaci din radacini. Unul dintre acoperisuri a cazut in parcarea de langa bloc si a avariat serios masinile. Proprietarii au ramas fara cuvinte de dimineata, cand au vazut ravagiile facute de furtuna violenta.

Codul portocaliu de vreme rea a facut prapad in Maramures. In localitatea Borsa, bucati de gheata de cativa centimetri au distrus gradinile si livezile oamenilor. Iar ploaia torentiala a blocat traficul in oras.

Vijelia a distrus recolte si in Moldova. In mai multe gospodarii din judetul Iasi a plouat si a cazut grindina. Dupa cateva minute de furtuna, peisajul era unul de iarna.

La Iasi, canalizarea din oras s-a infundat, asa ca strazile au fost acoperite de ape. Meteorologii au instituit pana maine dimineata un cod galben de vreme extrema in vestul, sud-vestul si centrul tarii.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO