Franța sprijină România pentru aderarea la Schengen. Declarația semnată de Macron


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 07:31
Data publicarii: Miercuri 28 Noiembrie 2018 06:58
Categorie: Stiri actuale

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți  la Paris cu omologul sau francez, Emanuel Macron.

Cei doi au semnat o declaraţie politică, prin care Franța se angajează să sprijine România pentru aderarea la Schengen. În plus, Macron l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru apărarea statului de drept.

Şi, au dat startul mai multor evenimente culturale, care se vor întinde pe perioada în care ţara noastră va asigura preşedinţia Consiliului Uniuninii Europene.

Cei doi şefi de stat, însoţiţi de şotii, s-au întâlnit în fața centrul Cultural Georges Pompidou. Au inaugurat împreună expoziţia de pictură a unor artişti recunoscuţi din generaţia tânără.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: "Preşedintele Iohannis şi soţia sa, precum şi soţia mea, am avut şansa să descoperim împreună, dar foarte pe fugă pentru că suntem contratimp debutul a uneia dintre numeroasele expoziţii ce vor fi organizate"

Carmen Iohannis şi soţia preşedintelui Franţei, Brigitte Macron, s-au salutat călduros şi au discutat preţ de câteva minute. Cele două prime doamne au făcut poze împreună, iar fotograf a fost chiar preşedintele Macron. Preşedintele Franţei l-a lăudat apoi pe Klaus Iohannis.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: "Ţin aici să salut acțiunile președintelui pentru a apăra valorile europene în fiecare moment și de a lupta în țara sa împotriva tuturor formelor de recul și a vânturilor adverse pe care le vedem ridicându-se în prea multe locuri"

Klaus Iohannis, preşedintele României: "Promovând dialogul cultural nu facem decât să apărăm o Europă a ideilor, a valorilor şi a libertăţii în detrimentul spectrului urii, intoleranței şi populismului. Refuzând ferm diviziunile interne şi idiologiile toxice vom avea o Europă în care expresia libertăţii se regăseşte şi în societate"

Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul sau francez, Emmanuel Macron, au semnat o declaraţie politică în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. Franţa se angajează în acest document să acorde României tot spriijinul pentru aderarea la spaţiul Schengen, precum şi pe perioada preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO