Fostul portar al Stelei, Zoltan Ritli, a ramas fara masina in parcarea unui hotel din Bulgaria. Ce a vazut pe camere


Ultimul update: Luni 01 August 2016 07:24
Data publicarii: Vineri 29 Iulie 2016 08:15
Categorie: Stiri actuale

Istoria masinilor furate in statiunile din Bulgaria se repeta. Fostul portar stelist, din anii 90, Zoltan Ritli, nu si-a mai gasit autoturismul aflat in parcarea unui hotel din statiunea Sunny Beach.

Ritli acuza ca angajatii hotelului par a fi in legatura cu hotii. Chiar momentul furtului nu a fost surprins de camerele de supraveghere.

Fostul portar al Echipei Steaua Bucuresti Zoltan Ritli a ramas fara masina, dupa ce i-a fost furata din parcarea unui hotel din statiunea Sunny Beach, Bulgaria.

"Prin agentie si pe internet am cautat un hotel in care exista si paza. Primul lucru la receptie am intrebat daca masina este in siguranta, mi-a spus ca costa 12 leva pe zi, stand 6 zile am platit taxa de parcare. Si am intrebat special daca garanteaza pentru siguranta masinii, domnisoara de la receptie mi-a spus ca nu-i problema, ca pot sa parchez in fata sau in spate", spune Zoltan.

In dimineata celei de-a doua zi de concediu, Zoltan nu a mai gasit masina in parcarea hotelului de 4 stele. Dupa ce a depus o plangere telefonica la sectia din statiune, la hotel au venit doi politisti bulgari pentru a strange informatii legate de furtul masinii.

Zoltan Ritli: "Au venit doi agenti de politie si surpriza in momentul in care au sosit cei doi agenti internetul nu mai functiona, deci nu puteau sa se uite pe camerele de luat vederi pentru ca nu functiona internetul."

Dupa 2 ore de asteptare - spune acesta - a reusit sa vada o parte din imaginile de pe camerele de supraveghere

Zoltan Ritli: "Mai este o camera care era mai apropiata in care ni s-a aratat, dar exista o portiune de 3-4 secunde, alea 3-4 secunde sunt sterse. Deci nu se vede asta inseamna ca probabil ca chiar atunci nu a functionat camera."

Aproape sigur ca nu-si va mai gasi masina, fostul portar al Stelei intentioazeaza sa-si angajeze un avocat si - prin intermediul Ambasadei din Bulgaria, care cel mai probabil ii va oferi consultanta juridica - vrea sa dea in judecata hotelul respectiv pentru a-i plati despagubiri.

In aceeasi situatie a fost pusa si aceasta doamna din Bucuresti. In urma cu o saptamana masina i-a fost furata de la un hotel de langa Velico Tarnavo.

Marinela Minea, pagubita: "Masina a fost furata de la un hotel din statiunea Arbanasi, de langa Velico Tarnavo. Am mers la receptia hotelului, am reclamat disparitia masinii si s-a chemat politia."

Si de aceasta data, de pe imaginile de pe camerele de supraveghere ale hotelului a disparut momentul in care hotii ajung la masina si pleaca cu ea, spune pagubita.

Modalitatea de operarea a hotilor este relativ simpla. In primul rand, acestia trimit de regula doua femei, sau un cuplu care functioneaza pe post de santinela. Pun ochii pe o masina scumpa si noteaza marca si modelul. Ulterior trimit informatiile hotilor si dupa cateva ore, spargatorii isi fac aparitia. In mai putin de 2 minute, hotii se fac nevazuti cu masina, care de regula costa mai mult de 15-20 de mii de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO