Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, audiat la Poliţie. Ce a anunţat la ieşire

14-03-2019 12:05


Predoiu a fost audiat în calitate de martor.

UPDATE 14:00 Cătălin Predoiu, a precizat a fost audiat în calitate de martor la Inspectoratul General al Poliţiei, unde a dat lămuriri despre prezenţa sa ca avocat într-un proiect de achiziţie a unui grup de companii româneşti de către o societate străină.

"Astăzi am fost audiat, în calitate de martor, la Inspectoratul General al Poliţiei. Am fost întrebat şi am dat lămuriri despre prezenţa mea ca avocat într-un proiect de achiziţie a unui grup de companii româneşti de către o societate străină. Negocierile celor două părţi au fost purtate în perioada 2012 (vara) - 2013 (primăvara), în prezenţa a două societăţi de avocatură şi consultanţă internaţionale şi s-au soldat cu un eşec, cele două părţi neajungând la un acord de realizare a proiectului. În calitate de avocat, am consiliat partea română în materie de Drept societar în privinţa documentelor contractuale de achiziţie. Contractul de asistenţă juridică a fost legal încheiat, onorariul facturat legal, încasat prin virament şi fiscalizat", a scris Predoiu, pe Facebook.

Catalin Predoiu a fost audiat joi dimineaţă la Direcţia Economică a Poliţiei Române, la cererea Parchetului General. Predoiu are în acest moment calitatea martor într-un dosar vizând intermedieri făcute în 2012 când avea calitata de avocat.

Predoiu este în prezent deputat PNL şi vicepreședinte al Camerei Deputaților, iar între 2008 şi 2012 a fost ministru al Justiţiei. A fost şi premier interimar al României în 2012.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO