Cine l-a turnat la poliție pe românul care a ucis acum 6 ani o femeie în Anglia


Ultimul update: Joi 11 Iulie 2019 17:25
Data publicarii: Joi 11 Iulie 2019 16:47
Categorie: Stiri actuale

Ancheta crimei din Sussex, în care suspectul principal este un roman din Dej, arată că omul a fost prins după ce fosta nevastă l-a turnat la poliţie.

Supărată că bărbatul a lăsat-o singură cu doi copii mici în Anglia, femeia a aflat despre crimă din destăinuirile soţului şi a luat legătura pe Facebook cu familia pictoriţei ucise.

Proba cheie a fost un muc de ţigară, uitat de individ la locul crimei.

Într-o ironie a sorţii, în ziua în care poliţiştii romani şi englezi l-au săltat de acasă pe tânărul de 27 de ani din Dej, purta un tricou cu steagul Angliei.

Suspectul a păstrat secretul crimei ani la rând, până când într-un moment de confesiune, i l-a destainut soţiei. Din 2013, imediat după crimă, ea rămăsese în Anglia cu doi copii. De curând, a revenit în ţară, însă căsnicia era deja destrămată.

Cristina Radu, avocat: "Fosta soţie a lui Săbău Cristian l-a denunţat. Ei s-au despărţit în urmă cu un an şi a luat legătura fostă soţie cu familia victimei, pe Facebook sau prin intermediul internetului. Ea l-a avertizat că urmează să îl denunţe şi el nu a luat în considerare".

Femeia a căutat pe Facebook familia pictoriţei ucise, în casa familiei din Sussex. Le-a oferit detalii despre crimă, pe care nimeni din afară anchetei nu avea cum să le cunoască.

Au fost ani la rând în care poliţiştii britanici au căutat criminalul: au audiat peste 10 mii de oameni şi au cerut peste 3 mii de probe AND. Aveau ca mostra un chiştoc de ţigară, găsit la locul crimei, încă nu găsiseră nicio potrivire de amprenta genetică.

Aflaţi în impas, criminaliştii au declarat public că oferă o recompensă de 10 mii de lire sterline oricui oferă date despre asasin. Suma se dublează dacă suspectul principal ar fi fost prins şi adus la poliţie.

În aproximativ 10 zile românul va ajunge în Marea Britanie pentru a fi judecat pentru faptele sale. Dacă va fi găsit vinovat, el se va întoarce în ţară pentru a-şi ispăşi pedeapsa într-o închisoare din România.

Este condiţia pe care a pus-o în faţa judecătorului atunci când a aşteptat extrădarea. În momentul în care a fost reţinut, tânărul încercă să ia viaţa de la capăt: avea o relaţie cu altă femeie şi muncea în construcţii.

Nu se ştie exact în acest moment dacă fosta soţie a bărbatului l-a denunţat ca să pună mâna pe banii oferiţi de poliţiştii englezi - ca recompensă pentru cel care oferă informaţii despre criminal sau dacă femeia a vrut doar să se răzbune.

Din 2013 până acum, el a stat departe de probleme. Şi-a găsit un loc de muncă şi nu a mai furat. De alfel cazierul lui curat a îngreunat ancheta poliţiştilor englezi care au căutat ADN-ul criminalului peste tot.

Cercetătoare americană, ucisă în Creta. Cum a fost găsită femeia
Cercetătoare americană, ucisă în Creta. Cum a fost găsită femeia
VIDEO PROTVPLUS.RO
vasile raduca
Declarații halucinante făcute pe bandă de preotul Vasile Răducă despre viol și musulmani
Zeci de kilometri de autostradă încep să-și ia zborul pe fereastră sub mandatul lui Cuc
Reacția angajaților care trebuie să demonstreze de 2 ori pe an că nu sunt agresori sexuali
Bilanțul ploilor torențiale. Oamenii care nu au curățat podețele au plătit scump
Ce erau de fapt peştii piranha găsiţi în Maramureş. "I-au aruncat nişte inconştienţi"
Declarații controversate ale prodecanului Facultății de Teologie despre femei și viol
politie
Zeci de furturi şi tâlhării, comise de 4 copii din Tulcea. Ce pradă uriaşă au strâns
Accident grav în Baia Mare, provocat de un șofer care a trecut pe ”roșu”
Turiștii din Mureș, avertizați că ursul cu care s-au tot fotografiat ar putea să îi atace
Decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Radu Mazăre
Vasile Ciurchea, propunerea pentru șefia CNAS, anchetat de DNA
Când se va deschide metroul în Drumul Taberei. Noul anunț al ministrului Cuc