Fonduri stranse la concertul Angelei Gheorghiu pentru Colectiv, neplatite. Soprana: "Ar trebui sa incepem fim mai umani "

Ultimul update: Duminica 17 Ianuarie 2016 07:32
Data publicarii: Joi 14 Ianuarie 2016 10:29
Categorie: Actualitate
Angela Gheorghiu

Banii colectati din vanzarea biletelor la concertul caritabil pe care Angela Gheorghiu l-a sustinut pe 29 noiembrie, la Ateneul Roman, in beneficiul victimelor din Club Colectiv nu au fost transferati in conturile acestora.

Angela Gheorghiu a sustinut gratuit primul concert umanitar extraordinar in Romania, initiind si deruland o campanie dedicata colectarii de fonduri in beneficiul victimelor din clubul Colectiv.

Nucleul campaniei, concertul umanitar, a fost sustinut cu sprijinul Orchestrei si Corului Filarmonicii "George Enescu" (directori Andrei Dimitriu, Nicolae Licaret) si al maestrului dirijor Tiberiu Soare. Campania a fost sprijinita de Fundatia Pretuieste Viata, condusa de Andreea Marin.

Desfasurata la finele lunii noiembrie si in prima parte a lunii decembrie, in doar doua saptamani campania a antrenat, datorita implicarii Angelei Gheorghiu, donatii atat din tara, cat si din afara tarii, atat directe, cat si prin vanzarea de bilete, intr-un efort umanitar international fara precedent.

Toti artistii din corul si orchestra Filarmonicii "George Enescu", precum si prezentatoarea serii, Andreea Marin, s-au aflat pro-bono pe scena Ateneului, in seara concertului.

STAREA RANITILOR din Colectiv. Un alt pacient a fost externat. In Bucuresti a mai ramas o singura persoana internata

Potrivit comunicatului, bilantul fondurilor colectate in perioada noiembrie - ianuarie, in urma concertului umanitar extraordinar sustinut de Angela Gheorghiu si a campaniei dedicate se ridica la peste 430.000 de lei, bani rezultati din vanzarile biletelor la concertul de la Ateneu, alaturi de donatiile individuale efectuate atat din tara, cat si din strainatate, direct in conturile deschise pentru acest eveniment de catre Fundatia Pretuieste Viata. Suma totala urmeaza sa fie distribuita, prin intermediul Fundatiei Estuar, familiilor victimelor incendiului de la Colectiv.

"Din acesti bani, spre dezamagirea initiatorilor, cei 231.525 de lei rezultati din vanzarea biletelor la concert nu au ajuns inca in conturile Fundatiei Pretuieste Viata, acestia trebuind sa fie achitati de operatorul S.C. Project Expozitie Games & Sports S.R.L (biletoo.ro)", se arata in comunicat.

"Imi doresc ca in Romania din anul acesta 2016, responsabilitatea si profesionalismul sa fie examinate inainte ca orice cetatean sa obtina o functie sau o proprietate, oricare ar fi ea, dar de catre aceia care au demonstrat deja ca au aceste calitati; sa incepem sa ne respectam cu inversunare valorile si sa fim si mai umani, mai uniti, mai educati, patrioti si gospodari cu propria persoana, cu propriile locuinte, locuri de munca, strazi, localitati, cu propria noastra patrie. Sa nu uitam niciodata ca iubirea de semeni si voluntariatul sub orice forma - sociala, medicala, culturala - sunt manifestari de civilizatie si evolutie umana", a spus artista.

"Le multumesc tuturor celor care au donat sume de bani din tara si din strainatate in aceasta campanie care a fost extrem de importanta si de emotionanta pentru mine, sutelor de oameni care au participat la concertul umanitar de la Ateneu, tuturor partenerilor si prietenilor care s-au implicat fara ezitare, benevol, cu mult profesionalism, dedicare materiala si sufleteasca, dublate si de discretie si modestie, in organizarea concertului si a campaniei", a spus Angela Gheorghiu, citata in comunicat.

"Sumele colectate nu acopera, din pacate, necesarul atator familii afectate de tragedie, dar sper ca initiativa mea sa fie replicata si de alte personalitati si sa intretina valul de compasiune si umanitate creat in jurul Colectiv", a adaugat soprana.

Angela Gheorghiu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Supravietuitor din Colectiv, obligat sa restituie bani statului pentru ca a fost externat mai devreme.

Supravietuitor din Colectiv, obligat sa restituie bani statului pentru ca a fost externat mai devreme. "Alta ordinarie"

STAREA RANITILOR din Colectiv. Un alt pacient a fost externat. In Bucuresti a mai ramas o singura persoana internata

STAREA RANITILOR din Colectiv. Un alt pacient a fost externat. In Bucuresti a mai ramas o singura persoana internata

Andrei Galut, singurul supravietuitor din Goodbye to Gravity, prima reactie pe Facebook dupa incendiul din Colectiv

Andrei Galut, singurul supravietuitor din Goodbye to Gravity, prima reactie pe Facebook dupa incendiul din Colectiv

SRI trafic de droguri

Român care făcea trafic de droguri prin Darknet, condamnat în SUA. Accepta plata și în bitcoin

Poliţist din Botoșani trimis în judecată pentru două infracţiuni de purtare abuzivă

Ce a discutat preşedintele Iohannis cu premierul Italiei despre românii din peninsulă

România nu reușește să acopere necesarul de carne de porc. De unde provin importurile

Accident grav între două autobuze, în Satu Mare. 12 persoane rănite

Doi bărbați din Kosovo și Turcia, prinși când încercau să intre ilegal în România

lei mare

Trei lei de mare californieni, închiriați de delfinariul din Constanța

Șase persoane, cercetate de autorități după ce au organizat vânători ilegale

Şedinţă de guvern comună Gentiloni - Dăncilă. "România şi Italia sunt parteneri privelegeaţi"

Trei copiii din Râmnicu Sărat la spital, după ce au mâncat otravă de şoareci

Poliţia a descoperit o reţea de români care jefuiau bancomate în Austria aruncându-le în aer

Pădure distrusă de vijelii, refăcută cu ajutorul elevilor şi poliţiştilor