Fonduri stranse la concertul Angelei Gheorghiu pentru Colectiv, neplatite. Soprana: "Ar trebui sa incepem fim mai umani "

Ultima actualizare: 17-01-2016 07:32
Angela Gheorghiu

Banii colectati din vanzarea biletelor la concertul caritabil pe care Angela Gheorghiu l-a sustinut pe 29 noiembrie, la Ateneul Roman, in beneficiul victimelor din Club Colectiv nu au fost transferati in conturile acestora.

Angela Gheorghiu a sustinut gratuit primul concert umanitar extraordinar in Romania, initiind si deruland o campanie dedicata colectarii de fonduri in beneficiul victimelor din clubul Colectiv.

Nucleul campaniei, concertul umanitar, a fost sustinut cu sprijinul Orchestrei si Corului Filarmonicii "George Enescu" (directori Andrei Dimitriu, Nicolae Licaret) si al maestrului dirijor Tiberiu Soare. Campania a fost sprijinita de Fundatia Pretuieste Viata, condusa de Andreea Marin.

Desfasurata la finele lunii noiembrie si in prima parte a lunii decembrie, in doar doua saptamani campania a antrenat, datorita implicarii Angelei Gheorghiu, donatii atat din tara, cat si din afara tarii, atat directe, cat si prin vanzarea de bilete, intr-un efort umanitar international fara precedent.

Toti artistii din corul si orchestra Filarmonicii "George Enescu", precum si prezentatoarea serii, Andreea Marin, s-au aflat pro-bono pe scena Ateneului, in seara concertului.

Potrivit comunicatului, bilantul fondurilor colectate in perioada noiembrie - ianuarie, in urma concertului umanitar extraordinar sustinut de Angela Gheorghiu si a campaniei dedicate se ridica la peste 430.000 de lei, bani rezultati din vanzarile biletelor la concertul de la Ateneu, alaturi de donatiile individuale efectuate atat din tara, cat si din strainatate, direct in conturile deschise pentru acest eveniment de catre Fundatia Pretuieste Viata. Suma totala urmeaza sa fie distribuita, prin intermediul Fundatiei Estuar, familiilor victimelor incendiului de la Colectiv.

"Din acesti bani, spre dezamagirea initiatorilor, cei 231.525 de lei rezultati din vanzarea biletelor la concert nu au ajuns inca in conturile Fundatiei Pretuieste Viata, acestia trebuind sa fie achitati de operatorul S.C. Project Expozitie Games & Sports S.R.L (biletoo.ro)", se arata in comunicat.

"Imi doresc ca in Romania din anul acesta 2016, responsabilitatea si profesionalismul sa fie examinate inainte ca orice cetatean sa obtina o functie sau o proprietate, oricare ar fi ea, dar de catre aceia care au demonstrat deja ca au aceste calitati; sa incepem sa ne respectam cu inversunare valorile si sa fim si mai umani, mai uniti, mai educati, patrioti si gospodari cu propria persoana, cu propriile locuinte, locuri de munca, strazi, localitati, cu propria noastra patrie. Sa nu uitam niciodata ca iubirea de semeni si voluntariatul sub orice forma - sociala, medicala, culturala - sunt manifestari de civilizatie si evolutie umana", a spus artista.

"Le multumesc tuturor celor care au donat sume de bani din tara si din strainatate in aceasta campanie care a fost extrem de importanta si de emotionanta pentru mine, sutelor de oameni care au participat la concertul umanitar de la Ateneu, tuturor partenerilor si prietenilor care s-au implicat fara ezitare, benevol, cu mult profesionalism, dedicare materiala si sufleteasca, dublate si de discretie si modestie, in organizarea concertului si a campaniei", a spus Angela Gheorghiu, citata in comunicat.

"Sumele colectate nu acopera, din pacate, necesarul atator familii afectate de tragedie, dar sper ca initiativa mea sa fie replicata si de alte personalitati si sa intretina valul de compasiune si umanitate creat in jurul Colectiv", a adaugat soprana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO