Florin Iordache a ajuns la biroul de la MJ in ziua in care este asteptata DEMISIA sau DEMITEREA. Ce anunt a facut

×
Codul embed a fost copiat

Ministrul Florin Iordache, cel care a initiat si a sustinut cea mai controversata ordonanta de urgenta a executivului Grindeanu, a ajuns, joi dimineata, la Ministerul Justitiei.

Dar ar putea fi ultima sa zi in aceasta functie, pentru ca plecarea din guvern pare iminentă. Totul dupa ce nu doar seful sau de partid, ci si premierul Sorin Grindeanu, au dat de inteles ca joi ii va fi decisa soarta.

Dar soarta lui Florin Iordache pare sa fi fost decisa si nu astazi, ci in urma cu cateva zile, atunci cand premierul Sorin Grindeanu a dat de inteles ca, dupa adoptarea bugetului si dupa votul motiunii de cenzura, acesta isi va fi savarsit mandatul de ministrul al justitiei.

Premierul spunea ca sunt doua alternative pentru Florin Iordache: demisia sau demiterea. Astazi, Florin Iordache ar urma sa anunte personal decizia luata, dar, dimineata, a ajuns la biroul sau, unde ar putea sa semneze ultimele documente si sa-i transmita ultimele directive singurului secretar de stat care a ramas in minister.

Daca se va anunta una din cele doua variante - demisia sau demiterea - Florin Iordache va ramane in istorie ca ministrul "alta intrebare", dar si cu cel mai scurt mandat la Justitie - putin peste o luna.

Citește și
Oana Schmidt-Haineala
Oana Schmidt-Haineala, "mana dreapta" a ministrului Iordache, audiata 3 ore in dosarul OUG 13. Ce declaratii a facut
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Indiferent de situatie, problemele pentru el nu se vor termina, pentru ca va trebui sa dea socoteala la DNA, in dosarul penal intocmai cu privire la modul de adoptare al acelei ordonante.

Florin Iordache a declarat ca va anunta joi decizia cu privire la mandatul sau, dupa ce va discuta cu premierul Sorin Grindeanu. "Voi discuta astazi cu prim-ministrul si va voi anunta decizia", a declarat Iordache, la sosirea la MJ, potrivit Antena 3.

Miercuri, premierul Sorin Grindeanu a informat ca va anunta decizia sa in privinta lui Florin Iordache dupa sedinta de joi a Guvernului. "O sa am o discutie cu dansul in seara asta sau maine dimineata, iar maine, dupa sedinta de Guvern, maine dupa-masa, o sa va anunt ce decizie am luat. (...) Decizia mea e luata", a spus Grindeanu.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
"Decizia mea e luata". Premierul Grindeanu anunta azi ce a hotarat in cazul ministrului Justitiei, Florin Iordache

Premierul Sorin Grindeanu a facut o serie de declaratii dupa incheierea votului in Parlament a motiunii de cenzurii impotriva Guvernului Grindeanu, care a fost respinsa.

Oana Schmidt-Haineala,
Oana Schmidt-Haineala, "mana dreapta" a ministrului Iordache, audiata 3 ore in dosarul OUG 13. Ce declaratii a facut

Procurorii anticoruptie au continuat marti audierile in dosarul deschis dupa adoptarea controversatei Ordonante 13, de modificare a codurilor penale.

Grindeanu, despre abrogarea OUG 13:
Grindeanu, despre abrogarea OUG 13: "Au venit semnale din strada si din alte parti". De ce nu il demite pe Iordache

Premierul Sorin Grindeanu a dat un raspuns uimitor jurnalistilor aflati la Palatul parlamentului, dupa ce a fost intrebat de ce nu il demite pe ministrul Justitiei, Florin Iordache, dupa tot scandalul provocat de modicarea Codurilor Penale.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.