Florin Iordache a ajuns la biroul de la MJ in ziua in care este asteptata DEMISIA sau DEMITEREA. Ce anunt a facut


Ultimul update: Duminica 12 Februarie 2017 07:16
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2017 10:40
Categorie: Stiri actuale

Ministrul Florin Iordache, cel care a initiat si a sustinut cea mai controversata ordonanta de urgenta a executivului Grindeanu, a ajuns, joi dimineata, la Ministerul Justitiei.

Dar ar putea fi ultima sa zi in aceasta functie, pentru ca plecarea din guvern pare iminentă. Totul dupa ce nu doar seful sau de partid, ci si premierul Sorin Grindeanu, au dat de inteles ca joi ii va fi decisa soarta.

Dar soarta lui Florin Iordache pare sa fi fost decisa si nu astazi, ci in urma cu cateva zile, atunci cand premierul Sorin Grindeanu a dat de inteles ca, dupa adoptarea bugetului si dupa votul motiunii de cenzura, acesta isi va fi savarsit mandatul de ministrul al justitiei.

Premierul spunea ca sunt doua alternative pentru Florin Iordache: demisia sau demiterea. Astazi, Florin Iordache ar urma sa anunte personal decizia luata, dar, dimineata, a ajuns la biroul sau, unde ar putea sa semneze ultimele documente si sa-i transmita ultimele directive singurului secretar de stat care a ramas in minister.

Daca se va anunta una din cele doua variante - demisia sau demiterea - Florin Iordache va ramane in istorie ca ministrul "alta intrebare", dar si cu cel mai scurt mandat la Justitie - putin peste o luna.

Indiferent de situatie, problemele pentru el nu se vor termina, pentru ca va trebui sa dea socoteala la DNA, in dosarul penal intocmai cu privire la modul de adoptare al acelei ordonante.

Florin Iordache a declarat ca va anunta joi decizia cu privire la mandatul sau, dupa ce va discuta cu premierul Sorin Grindeanu. "Voi discuta astazi cu prim-ministrul si va voi anunta decizia", a declarat Iordache, la sosirea la MJ, potrivit Antena 3.

Miercuri, premierul Sorin Grindeanu a informat ca va anunta decizia sa in privinta lui Florin Iordache dupa sedinta de joi a Guvernului. "O sa am o discutie cu dansul in seara asta sau maine dimineata, iar maine, dupa sedinta de Guvern, maine dupa-masa, o sa va anunt ce decizie am luat. (...) Decizia mea e luata", a spus Grindeanu.

VIDEO PROTVPLUS.RO