Flori, fetita care era hranita numai cu pufuleti, va putea fi adoptata. Un medic rezident vrea sa ii ofere o viata noua

Ultima actualizare: 05-02-2016 07:04

Veste buna pentru Flori, fetita de 6 ani, hranita doar cu ceai si pufuleti de parinti ei.

In urma cu aproape trei saptamani, medicii din Iasi ii sarbatoreau ziua de nastere. Fericirea nu a fost insa deplina pentru ca atunci tatal ei nu voia sa semneze niste acte pentru ca fetita sa poata fi adoptata de cea care i-a schimbat viata, dintr-un dezastru, intr-una frumoasa. In sfarsit, acum barbatul s-a razgandit.

In urma cu aproape 3 ani, Flori i-a socat pe angajatii Spitalului de Copii "Sf.Maria" din Iasi, in ultimul hal: cantarea doar 5 kg, la varsta de 4 ani, si era in coma. Atunci, Maia Tudose, un medic rezident, a tratat-o cu dragoste de mama, si a decis sa o adopte ca sa-i poate de grija mai departe.

A luat-o la ea in plasament, iar fetita s-a intremat, incet incet. In tot acest timp, mama fetitei a murit, iar tatal nu s-a interesat deloc de soarta copilei.

Dar nici nu a vrut sa o dea spre adoptie. Era decazut din drepturi, insa, din punct de vedere legal, nu se putea face nimic. Acum barbatul s-a razgandit si spune ca va semna actele necesare.

Autoritatile spun insa ca trebuie ca si rudele pana la gradul patru sa isi dea acordul scris. Abia dupa aceea, actele vor fi trimise la Directia pentru Protectia Copilului Iasi, pentru dosarul de adoptie.

In urma cu peste un an, medicul rezident Maia Tudose a decis sa o ia pe Flori in plasament, ca apoi sa o adopte. In cariera ei medicala, nu mai intalnise un caz atatd e impresionant. Fetita, o umbra de om, parca a inflorit sub ingrijirea ei! Acum 3 saptamani, cand cei din spital ii sarbatoreau ziua de nastere, noua…. familie a fetitei spunea cu tristete ca tatal copilei refuza cu indarjire sa semneze actele de adoptie. Seful clinicii sustine ca, de trei ani incoace, barbatul nici nu s-a interesat de soarta celei mici.

Maia Tudose, medic rezident Spitalul de Copii "Sf.Maria Iasi": " Tatal nu este de acord sa ne semneze aceea declaratie. Deocamdata Flori este la mine, este fata noastra si noi la tata nu o dam inapoi. O sa ne judecam pana va face majoratul, daca dumnealui asa doreste."

Marin Burlea, sef de clinica Spitalul de Copii "Sf.Maria Iasi:  "De ce trebuie sa fie nevoie de semnatura lui pentru a fi adoptata de o familie in care, practic, are absolut tot ce-i trebuie:bani, hrana, dragoste, este dorita si iubita."

Acum barbatul s-a razgandit, insa semnatura lui nu este de-ajuns, spun cei de la protectia copilului.

Tiberiu Bantas, purtator de cuvant Protectia Copilului Iasi: "Asteptam documentele privind darea spre adoptie a copilului, respective acordul tatalui s a rudelor pana la gradul 4. In masura in care vom primi aceste documente, putem deschide procedura de adoptie.

In 2014, fetita a fost adusa la spitalul din Iasi intr-o stare greu de descris: era in coma, slaba numai piele si os, cantarind la 4 ani doar 5 kilograme.

Nu putea sa mearga si nici sa vorbeasca. De cand a fost luata in grija de medicul pediatru, si-a revenit miraculos si a facut progrese uimitoare, merge la gradinita ca un copil normal si se bucura de viata.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO