Fiul Sorinei Pintea: Noi trăiam simplu, ca orice altă familie de condiţie medie din România

Ultima actualizare: 07-03-2020 09:42

Ionuţ Pintea, fiul Sorinei Pintea, a declarat vineri că mama lui nu i s-a plâns niciodată că ar avea nevoie de bani, deoarece ei trăiau "simplu", ca "orice familie de condiţie medie din România".

Ionuţ Pintea a venit vineri la Curtea de Apel Bucureşti pentru a o susţine pe mama sa, însă nu a putut intra în sala de judecată, deoarece procesul nu a fost public.

"Am vrut să fiu prezent în această dimineaţă alături de mama mea, chiar dacă nu pot să o văd, chiar dacă nu pot să fiu lângă ea, pentru că nu este şedinţă publică, dar sper să fie bine. Toată familia o aşteaptă acasă, în special sora mea mai mică o aşteaptă acasă şi noi credem într-o justiţie corectă şi dreaptă", a spus Ionuţ Pintea, potrivit Agerpres.

Răspunzând unei întrebări, el a precizat că Sorina Pintea nu i s-a plâns niciodată că ar avea nevoie de bani, pentru că ei trăiau simplu, "ca orice altă familie de condiţie medie din România".

"Niciodată, pentru că noi trăiam simplu. Noi trăiam ca orice altă familie de condiţie medie din România, trăiam simplu. Şi eu muncesc la o companie privată şi nu pot să spun că am avut un standard de viaţă foarte, foarte ridicat, adică trăim normal", a mai spus Ionuţ Pintea.

Sorina Pintea susține că este tratată bine în arestul Poliției

 

El a dezvăluit că a vizitat-o pe mama sa în arestul Poliţiei Capitalei, iar aceasta i-a spus că este tratată bine.

"Săptămâna asta am vorbit cu ea, nu mai ştiu exact în ce zi. Mi-a spus că este bine, că este în regulă, că este tratată corespunzător (...) Au fost avocaţii şi i-au dus (mâncare - n.r.). A fost şi tatăl meu vitreg şi i-a dus mâncare, este hrănită corespunzător, dar la arest acolo nu există un regim şi asta este o problemă. Pachet are voie doar odată pe lună şi vă daţi seama că îi duci alimente care se alterează în timp", a explicat Ionuţ Pintea.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost adusă vineri dimineaţă cu o dubă a Poliţiei la Curtea de Apel Bucureşti, fără cătuşe la mâini, fiind introdusă apoi în sala de judecată.

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare, vineri, cu privire la contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă.

Declarația de avere a Sorinei Pintea

 

Potrivit declarației de avere depusă în 2019 de fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea deține împreună cu familia trei terenuri intravilane în județul Maramureș, dintre care unul are 8200 de metri pătrați, iar celelalte au câte 400 de metri pătrați; un apartament în Baia Mare, de 48 de metri pătrați; și două autoturisme, o Dacie și un SUV Mitsubishi Pajero.

Sorina Pintea are trecute în declarația de avere mai multe credite, unul dintre acestea, de 100.000 de euro, fiind contractat de soțul fostului ministru, Ovidiu Gogu, înainte de căsătorie.

Tot potrivit declarației, Sorina Pintea a câștigat în anul fiscal 2018-2019, în calitate de ministru al Sănătății, o indemnizație de 130.000 de lei, iar în calitate de manager al Spitalului Județean din baia Mare suma de 10.000 de lei.

În declarația de avere din 2018, Sorina Pintea a menționat un împrumut acordat PSD pentru campania electorală în valoare de 63.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!