Un actor care a jucat pe scena Teatrului Național din Târgu Mureș a fost găsit mort în locuința lui, la câteva ore după ce l-ar fi lovit pe iubitul soției, cu care se afla în divorț.

 

Agresiunea s-a întâmplat la locul de muncă al femeii, unde actorul a mers deși nu avea voie să se apropie de ea. Soția obținuse un ordine de protecție pentru că o agresase. Parchetul din Târgu Mureș face cercetări în acest caz pentru ucidere din culpă.

 

Actor în peste 20 de piese de teatru, Sergiu Morocico a fost găsit mort în locuința lui din Târgu Mureș. Avea o rană adâncă la o mână, analizată acum de medicii legiști.

Înainte să-i fie descoperit cadavrul, vecinii susțin că au auzit un zgomot neobișnuit în apartamentul actorului și au chemat pompierii care au spart ușa de la intrare.

Rareș Budileanu, actor: Un moment absolut șocant pentru noi, nu ne-am așteptat să se întâmple așa ceva, mai ales că săptămâna trecută m-am întâlnit cu Sergiu.

Polițiștii au refăcut ultimele ore din viața actorului. Înainte să fie descoperit mort, Sergiu Morocico a mers la locul de muncă al soției - cu care se afla în divorț. A încălcat un ordin de protecție pe care femeia îl obținuse după ce fusese agresată de el și l-ar fi lovit acolo pe actualul iubit al fostei lui partenere.

Apoi, a vrut să ia un taxi și să fugă, dar câțiva martori l-au împiedicat.

Între acest moment și cel în care Sergiu Morocico a fost găsit mort în locuință polițiștii nu știu ce s-a întâmplat. Ei investighează și trecutul relației lui cu soția, cu care avea un copil. Bărbatul - spun vecinii lui - ar fi avut în trecut mai multe ieșiri violente.

Vecină: A fost Jandarmeria afară în 16-17 aprilie, în 18 s-au certat, ceva zgomot am auzit.

Vecin: Ultimul timp, tare se certau. Am auzit ceva pocnituri și după aceea cred ca vrut să o lovească sau a lovit ceva... ca a fost în gips mâna lui Sergiu.

Investigațiile în cazul morții lui Sergiu Morocico sunt coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș. Cercetările se fac în cadrul unui dosar penal de ucidere din culpă.

Rareș Budileanu: Un coleg bun, deosebit, săritor. Nu pot să spun decât că e trist ce s-a întâmplat pentru noi și mai ales o persoană tânără ... trist.

Iulian Praja, actor: Viața de familie era foare importantă pentru el. Își iubea foarte mult copiii, era foarte implicat, era un tip extraordinar.

Sergiu Morocico urma să împlinească peste o lună 35 de ani.