Filmul cazului scandalos de la Spitalul din Urziceni. S-au dat trei amenzi și s-a cerut o demisie „de onoare”

×
Codul embed a fost copiat

Caz scandalos la Spitalul municipal Urziceni din Ialomița. O tânără a născut pe trotuar, în fața unității sanitare, după ce personalul medical ar fi refuzat să o interneze pe motiv că nu exista medic specialist de gardă.

Gravida și rudele au încercat să ajungă la alt spital, însă bebelușul a venit pe lume la poarta spitalului. De acolo au fost preluate mama și fetița de o ambulanță, care le-a dus la Spitalul din Slobozia, la 60 de kilometri depărtare.

Ministerul Sănătății a declanșat o anchetă, iar personalul medical responsabil este cercetat de poliție pentru abuz în serviciu.

Era ora 5 dimineaţa când tânăra de 24 de ani aducea pe lume o fetiţă. Halucinant este că a născut pe trotuarul din faţa spitalului municipal Urziceni şi nu într-o sală de operaţii curata. Mai mult, a fost asistată de un echipaj al ambulanței Ialomiţa. Îngrozite că mama și bebeluşul ar putea fi în pericol, rudele au filmat totul şi au făcut imaginile publice pe internet.

Directoarea spitalului spune că i-a întrebat pe angajaţi ce s-a întâmplat, iar aceştia i-au spus că tânăra a fost la camera de primiri urgențe acuzând dureri. O asistentă a sunat la ambulanţă, după ce a informat familia că nu au medic specialist de gardă.

Citește și
Deputatul AUR care a primit fraudulos locuință de la MApN și a vândut-o de 13 ori mai scump. Condamnat, generalul Mircia Chelaru a încercat să anuleze sentința

Managera spitalului susţine că femeia gravidă şi rudele nu au vrut să aştepte la CPU ambulanța, ci au vrut să ajungă la alt spital cu maşina personală. Nu au apucat să iasă pe poarta spitalului pentru că femeia a început să nască, iar bebeluşul a venit chiar acolo pe trotuar.

Ambulanţa a transportat femeia şi bebeluşul la 60 de km depărtare, la Spitalul de urgenţă Slobozia.

Mama se afla la a treia naştere, iar medicii de la spitalul din Slobozia spun că deocamdată şi ea şi fetiţa sunt bine.

Cazul a stârnit un val imens de indignare pe reţelele sociale. Acum, de la managerul spitalului, primărie, poliţie şi pană la ministerul Sănătăţii, toată lumea anunţă anchete.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Am trimis o echipă a isnepctiei sanitare de stat la faţa locului. S-au dat sancțiuni. Eu cred că o demisie de onoare sau demiterea managerului acestei unităţi medicale de către primarul din Urziceni este şi morală şi potrivită.”

Directorul Inspecţiei Sanitară de Stat, Maria Mioara Comana, a declarat, în conferinţa de presă, care sunt rezultatele preliminare ale controlului de la spitalul din Urziceni.

“Pentru toate aceste lucruri, colegii mei au sancţionat managerul spitalului pentru neorganizare cu 4.000 de lei. Menţionez că sancţiunea este maximă ca persoană fizică. O să mă întrebaţi de ce sancţiunea nu este mai mare. Există şi sancţiune de 30.000 de lei, dar asta ar trebui să o dai spitalului şi efectiv banii să-i luăm din propriul buzunar sau din medicamentele bolnavilor ca să plătim o asemenea amendă. A fost sancţionată doamna asistent care nu a respectat procedurile de examinare şi investigare să solicite medic, tot cu 4.000 de lei. Şi medicul de gardă pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile”, a explicat Maria Mioara Comana, care a precizat că directorul medical al spitalului a intrat în concediu medical şi s-a internat într-un spital.

Despre lipsa de personal de la Spitalul municipal Urziceni se ştia de mai bine de jumătate de an.

Spitalul a fost renovat recent cu două milioane de euro şi ar fi în proces de acreditare. Pe site, instituţia se laudă că are dotări moderne şi o secţie de ginecologie cu 23 de paturi.

Potrivit primăriei, Spitalul din Urziceni deserveşte peste 20 de localităţi cu cei mai mulţi locuitori din judeţ. La ultimul recensământ erau 300 de mii de persoane în tot judeţul şi doar 3 spitale mari.

Autorităţile au mai deschis un dosar penal pentru un pacient de 32 de ani, care s-a prezentat duminică noapte tot la Spitalul din Urziceni. Ar fi primit îngrijiri medicale apoi a plecat acasă, unde a murit. Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Articol recomandat de sport.ro
Ungurii au reacționat după ce România a obținut o nouă victorie în Nations League
Ungurii au reacționat după ce România a obținut o nouă victorie în Nations League
Citește și...
Copiii dispăruți din Hunedoara se întorc în țară. Când vor fi predați Poliției Române
Copiii dispăruți din Hunedoara se întorc în țară. Când vor fi predați Poliției Române

Cei trei copii dați dispăruți în Hunedoara și găsiți în Serbia alături de tatăl lor se vor întoarce în țară în noaptea de joi spre vineri, au declarat surse pentru Știrile ProTV.  

Aderare completă până la finalul anului, promite Ciolacu: „Am rezolvat Schengen-ul, după un eşec al fostului prim-ministru”
Aderare completă până la finalul anului, promite Ciolacu: „Am rezolvat Schengen-ul, după un eşec al fostului prim-ministru”

România va intra în Schengen complet anul acesta, a promis premierul Marcel Ciolacu, „cu certitudine”. Încercarea anterioară a fost „un eşec a fostului prim-ministru” a adăugat el, refeinduse- la adversarul său în campanie, liberalul Nicolae Ciucă.

România și încă două țări fac demersuri pentru realizarea unui coridor militar.
România și încă două țări fac demersuri pentru realizarea unui coridor militar. "Un proiect fanion al cooperării NATO - UE"

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a semnat joi, în marja reuniunii NATO de la Bruxelles, o scrisoare de intenţie privind stabilirea unui coridor de mobilitate militară între România, Bulgaria şi Turcia.

Recomandări
Iohannis la Bruxelles: UE să transmită un mesaj ferm de susţinere a R. Moldova în procesul de integrare europeană
Iohannis la Bruxelles: UE să transmită un mesaj ferm de susţinere a R. Moldova în procesul de integrare europeană

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat, joi, în cadrul Consiliului European, pentru un mesaj ferm din partea UE de susţinere a Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, relatează Agerpres.

 

O „țintă aeriană” a pătruns 14 kilometri în România. Avioane F-16 și F-18, ridicate în aer. A fost emis mesaj RO-Alert
O „țintă aeriană” a pătruns 14 kilometri în România. Avioane F-16 și F-18, ridicate în aer. A fost emis mesaj RO-Alert

MApN a anunțat, joi, că, în jurul orei 17:00, sistemul de supraveghere radar al Armatei Române a indicat o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Averile „prezidențiabililor” - Lista caselor și conturilor cu bani. Cine este cel mai bogat candidat la Cotroceni
Averile „prezidențiabililor” - Lista caselor și conturilor cu bani. Cine este cel mai bogat candidat la Cotroceni

Avem candidați la prezidențiale care au mai multe case, mașini, precum și sume impresionante în conturi, dar și candidați, care trăiesc doar din salariu și au credite.