Fiica lui Bercea Mondial, Izaura, la Tribunal: "Nu am avut niciodata intentia sa-l santajam pe Mircea Basescu"

Dată publicare: 17-07-2014 10:39
Dată actualizare: 20-07-2014 06:59


Cei trei membri ai familiei lui Bercea Mondial trimisi in judecata pentru santajarea lui Mircea Basescu s-au prezentat, joi dimineata, la Tribunalul Constanta, care judeca dosarul de coruptie.

Avocatii au cerut ca ginerele lui Bercea sa scape de arestul preventiv si sa fie cercetat in stare de libertate. Aparatorii sustin totodata ca Izaura Anghel are sanse sa scape de ancheta sub control judicar, pentru ca este insarcinata in luna a opta.

Fiica lui Bercea Mondial a afirmat la iesirea de la Tribunalul Constanta ca famila ei nu a avut niciodata intentia de a-l santaja pe Mircea Basescu ci doar de a-si recupera banii.

Izaura: "Ne acuza procurora care este in dosar ca Mircea Basescu a fost amenintat cu darea in vileag! Pai ce inseamna, ca i-am spus ma duc la DNA? M-am adresat statului, nu m-am adresat cu amenintari ca te omor, ca te tai, ca te fac."

Izaura Anghel sustine ca exista si alte inregistrari, realizate insa nu de familia lui Bercea ci de cei de la DNA.

Izaura sustine inclusiv ca, intr-o discutie mai veche cu Mircea Basescu, acesta i-ar fi spus ca i-a oferit fratelui sau, Traian Basescu, suma de 300.000 de euro. Insa, precizeaza fiica lui
Bercea, inregistrarea...nu mai exista

Pe de alta parte, avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham,
sustine ca argumentele aparatorilor lui Mircea Basescu nu stau in picioare. Acestia afirmasera ca inregistrarile aduse la dosar nu sunt cele originale ci doar niste copii.

Pavel Abraham: "Elementul pe care distinsii mei colegi ai aparatii se bazeaza este ca nu s-a putut realiza aparatul respectiv daca a facut el sau nu. Are o relevanta periferica. Daca nu s-au facut manipulari, adaugiri, sa se manipuleze o realitate inseamna ca sunt autentice, asta e important."

Instanta va decide vineri ce se va intampla cu Izaura Anghel si cu sotul acesteia.


VIDEO PROTVPLUS.RO