Fiecare zi aduce o noua drama pentru o mama si patru copii. Au ajuns sa doarma in sala de sport a scolii, de frica tatalui


Ultimul update: Duminica 09 Noiembrie 2014 00:14
Data publicarii: Joi 06 Noiembrie 2014 18:33
Categorie: Stiri actuale

Destin cutremurator pentru o mama cu patru copii din Constanta. Femeia se teme in fiecare clipa pentru cei mici, dupa ce barbatul care ar fi trebuit sa le fie alaturi le-a transformat viata intr-un calvar.

De frica lui au dormit chiar in sala de sport a scolii la care ea lucreaza ca femeie de serviciu. Acum, au primit inca o alta lovitura: vor fi evacuati din locuinta sociala unde abia isi duceau zilele.

Viviana are 12 ani si este eleva in clasa a V-a. Tristetea din ochii ei mari si negri te copleseste. Este una dintre victimele tatalui, un barbat care atunci cand bea se transforma intr-o bruta. In urma cu o saptamana s-a intors din Germania, unde a muncit trei luni, iar intr-un moment de furie, a luat o bata si a distrus totul in casa.

"- Imi este teama de el. Am luat de foarte multe ori bataie.
- Ce ati spus la spital?
- Ca am cazut pe scari ... Am fost tarata de par, batuta-n cap, de toate, de multe ori…copiii isi puneau plapuma-n cap, se ascundeau",
spune cu lacrimi in ochi Laurentia Bobocea, mama copiilor.

Mama si-a luat copiii si a fugit pe strazi. A dormit pe unde a putut: la vecini, la rude si s-a adapostit chiar si in sala de sport a scolii unde este angajata ca femeie de serviciu. Din cei 700 de lei pe care ii castiga are grija de patru suflete.

Baiatul cel mare, de 20 de ani, face deseori atacuri de panica pentru ca a asistat de la o varsta frageda la scenele violente. Sora lui, de 17 ani, este in ultimul an de liceu insa nu are nici un sprijin pentru viitor. Mezinii, Viviana si Octavian, aduc lumina in aceasta familie greu incercata.

"- Mi-e frica sa nu se intample ceva mai rau.
- Ce ai vrea sa se schimbe in viata ta?
- As vrea sa nu mai fie certuri intre ei doi. Sa fim linistiti toata lumea si sa avem unde sa stam",
spune Viviana.

Viviana are rezultate exceptionale la invatatura chiar daca migrena cu care s-a nascut o tintuieste deseori la pat pentru cateva zile. Desi in ultima vreme a stat mai mult pe strazi, nu si-a neglijat temele. A ramas dupa ore, singura, in sala de clasa, si le-a facut.

Isi doreste sa ajunga invatatoare si impresioneaza prin indarjirea de care da dovada, in ciuda tuturor problemelor.

Cei cinci stau intr-o casa a primariei, in conditii mizere. Insa, din cauza problemelor femeia nu si-a putut plati chiria care a ajuns acum la aproape 6 mii de lei. Recent au aflat ca vor fi evacuati. Visul lor cel mare este ca sarbatorile de iarna sa-i gaseasca linistiti, intr-o noua casa, departe de tatal lor.

VIDEO PROTVPLUS.RO