Fetita lovita cu o caramida de fratele ei. Descoperirea facuta de autoritati cand au ajuns la familia din Galati

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28

Situatie incredibila intr-o comuna din judetul Galati: un echipaj de pe ambulanta a fost solicitat sa intervina in cazul unei fetite de 12 ani, care fusese lovita cu o caramida in cap de fratele ei, mai mare cu 4 ani.

Cand au vrut sa discute cu parintii, surpriza! Si acestia erau bauti bine. Fetita a fost transportata la Spitalul de Pediatrie, iar cazul a intrat in atentia Directiei pentru Protectia Copilului.

Totul a inceput cu un apel la 112, in urma caruia un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Galati a plecat sa ii acorde ingrijiri fetitei de 12 ani. La adresa, insa, medicii nu au prea avut cu cine sa se inteleaga.

Dr. Mihai Polinschi, director Serviciul de Ambulanta Galati:
"De data asta, atat minorii, cat si majorii erau sub influenta bauturilor alcoolice, lucru mai rar intalnit intr-o interventie de urgenta, intrucat, de obicei, unul dintre membri este intoxicat si ceilalti solicita ambulanta. De data asta a fost o betie generalizata."

Copila fusese lovita cu o caramida de fratele ei mai mare, de 16 ani. Medicii au transportat-o pe fetita la Spitalul de Pediatrie din Galati, unde a fost internata in sectia de neurologie.

Dr. Eva Maria Cojocaru, Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan", Galati:
"Se afla intr-o stare generala buna, este constienta, prezenta si cooperanta cu personalul medical. S-a recolat si alcoolemia si vom vedea rezultatele."

Echipajul de pe ambulanta a mai avut, insa, o misiune la acelasi caz. Mama fetitei, in varsta de 34 de ani, si fratele ei de 16 ani au fost transportati si internati in Spitalul de Psihiatrie din Galati. Familia este monitorizata de mai multa vreme de inspectorii de la Directia pentru Protectia Copilului, tocmai din cauza problemelor cu alcoolul.

Ciprian Groza, Directia pentru Protectia Copilului, Galati:
"Familia e in monitorizarea noastra de aproximativ doua luni, tot dupa o violenta, sa-i spunem "domestica", tot pe fondul consumului de alcool si pe fondul unor tulburari de comportament."

Inspectorii de la Directia pentru Protectia Copilului iau in calcul sa-i preia pe cei doi copii, si sa-i plaseze fie in familia extinsa, fie intr-un centru social pentru minori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO