Fetiță de patru ani, salvată dintre dărâmături la Izmir. „Am asistat la un miracol” spune primarul

Ultima actualizare: 03-11-2020 20:08

O fată de patru ani a fost scoasă în viață dintre dărâmături, marți. Operațiunea de salvare încununată cu succes a avut loc la aproape patru zile de la cutremurul devastator care a lovit Turcia și Grecia.

„Am asistat la un miracol în a 91-a oră. Salvatori au scos-o pe Ayda, în vârstă de patru ani, în viaţă”, a anunţat pe Twitter, primarul Tunc Soyer, potrivit news.ro.

Fata acoperită de moloz a fost salvată marţi, în vestul Turciei, potrivit primarului oraşului Izmir şi AFP.

Jurnaliștii i-au văzut pe salvatori evacuând fata în aplauze, în districtul Bayrakli, puternic afectat de cutremurul de vineri.

„În aceste vremuri de suferinţă, am cunoscut şi acest moment de bucurie”, afirmă primarul.

Învelită într-o cuvertură de supravieţuire din aluminiu, Ayda Gezgin a fost evacuată, pe o targă, către un spital, de către echipe ale Agenţiei guvernamentale turce pentru situaţii de catastrofă (AFAD), potrivit corespondenţilor AFP.

Luni, salvatori au scos dintre dărâmături alte două fete, în viaţă, în vârstă de trei şi 14 ani, în provincia Izmir.

Bilanţul victimelor acestui cutremur a crescut marţi la 102 morţi, potrivt AFAD.

Cutremurul de magnitudinea 7 pe scala Richter s-a soldat de asemenea cu 994 de răniţi, dintre care 147 erau în continuare spitalizaţi.

Seismul, al cărui epicentru a fost localizat în Marea Egee, a afectat, de asemenea insula greacă Samos, unde a ucis doi adolescenţi.

AFAD a anunţat că operaţiuni de căutare continuau în dărâmăturile a cinci clădiri la Izmir. Peste 3.500 de corturi şi aproximativ 13.000 de paturi provizorii au fost instalate pentru sinistraţi.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO