Ferma fiului lui Liviu Dragnea, executată silit. Nu a mai fost găsit însă niciun porc

Dată publicare: 17-10-2018 18:49
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Ferma de porci de la Salcia, din Teleorman, deținută majoritar de fiul lui Liviu Dragnea, a fost vizitată miercuri de un executor judecătoresc.

Un partener olandez susține că a livrat la fermă purcei în valoare de câteva sute de mii de euro și nu a fost plătit.

Așa că reprezentanții companiei olandeze au încercat să recupereze porcii. Dar nu au reușit pentru că nu i-au găsit în fermă.

Ferma de porci de la Salcia, judeţul Teleorman, este deţinută în proporţie de 90% de Valentin Dragnea, fiul liderului PSD. La Salcia erau aduşi purcei de către o firmă din Olanda, care după ce ajungeau la maturitate era daţi unei alte companii pentru sacrificare.

Din banii obţinuţi, era plătit şi furnizorul străin. O afacere ce pare să fi intrat în blocaj câtă vreme partenerul olandez susţine că are de recuperat o datorie de câteva sute de mii de euro.

Mihai Dragomir, avocatul companiei olandeze, zice că nu au mai plătit, că sunt debite de vreo 220.000 de euro şi au venit să îşi ia porcii.

Încercarea de a recupera datoria a eşuat. Asta pentru că executorul care a venit la Salcia nu a mai găsit porcii aduşi din Olanda. Cel mai probabil au fost vânduţi sau sacrificaţi, ceea ce, spun avocaţii companiei, încalcă flagrant contractul încheiat de compania deţinută în coproprietate de fiul liderului PSD.

Reporter: "V-au explicat ce şi cum?"

Mihai Dragomir, avocatul companiei olandeze: "Nu. Au dat din umeri, probabil le-au vândut, că tot e la modă subiectul cu pesta porcină."

Coincidenţă sau nu, în Teleorman a fost semnalat, marţi, primul posibil focar de pesta porcină africană. Deocamdată nu a fost confirmat, însă, la ferma familiei Dragnea.

Foto: Valentin Dragnea

Administratorul fermei, Ilie Liviu Dragne, nimeni altul decât vărul lui Liviu Dragnea, judecat deja într-un alt dosar pentru că i-ar fi plătit leafa ilegal soţiei sale, a refuzat să comenteze faptul că i-au bătut portăreii la poartă şi este bănuit că şi-ar fi înşelat partenerul extern.

Valentin Dragnea nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor partenerului olandez.

Avocaţii companiei olandeze susţin că executarea silită nu este singura opţiune. Iau în calcul să facă o plângere penală împotriva lui Liviu Dragne pentru două capete de acuzare: abuz de încredere şi înşelăciune.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO