"Fenomenal. Acesta este Craciunul adevarat". Privelistea de basm din Apuseni i-a cucerit pe turistii veniti tocmai din SUA
Feriti de trauma cumparaturilor si de grija ca anul acesta nu se va prinde piftia, din cauza vremii, romanii cu adevarat rasfatati au tras lozul castigator, in Apuseni.
Privelistea este minunata, intr-o zona unde omul nu a reusit inca sa distruga natura. Acolo, plimbarile cu sania trasa de cai, pe poteci serpuite, amintesc de sarbatorile din povesti.
Este zapada din belsug in Apuseni, iar privelisti minunate se dezvaluie ochiului in lumina asfintitului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Miroase a cetina si a sorici parlit. Oaspetii sorb amutiti de tarie, dupa ce gazda le-a dat cate un strop de palinca veche pastrata in butoi de stejar.
La Arieseni, un loc dosit in inima muntilor, au venit si copiii cu colindele. Glasurile lor rasuna ca intr-un basm spus de bunica la gura sobei.
Cativa romani intorsi din America traiesc fiecare secunda. Din carutele trase de cai s-au bucurat de verdele brazilor si, peste toate, de magia unei vacante acasa.
Stefan Inocan, turist: "Fenomenal, noi stam in Dallas, Texas si acolo numai campie este si aici sa vada copiii brazii si zapada. E Craciunul adevarat."
Stanca Inocan, turista: "Am dorit sa petrecem un Craciun romanesc. De 17 ani nu am mai fost iarna si dorim sa le aratam traditiile si tara noastra fetitelor noastre, ne amintim cu drag de copilaria noastra."
In tot acest timp, prin bucatariile pensiunilor, femeile roiesc precum albinele. Au dat gat si ciorbele si cozonacii. Camarile sunt si ele pline cu toate bunatatile, iar cuptoarele cu lemne duduie.
"Am framantat aluatul, faina, ou, lapte, drojdie, umplutura nuca, zahar puna cojoaca de portocala, il punem in tava si il mai lasam la dospit.", spune o proprietara de pensiune.
Un sejur de sase nopti cu toate mesele incluse costa in aceasta zona intre 800 si 1200 de lei de persoana.