Familiile care si-au pierdut bebelusii in incendiul de la Maternitatea Giulesti cer pedepse grele pentru cei vinovati

Ultima actualizare: 07-10-2014 07:03

Se complica lucrurile in cazul procesului declansat dupa incendiul de la maternitatea Giulesti. Cei raspunzatori pentru ca 6 bebelusi au ars de vii, si alti cinci au fost grav raniti, se pregatesc sa isi primeasca sentintele definitive.

Procurorii cer 6 pedepse maxime pentru asistenta Florentina Carstea, pe care o acuza de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa. Il vor dupa gratii si pe fostul director al spitalului.

Incendiul devastator din 16 august 2010 a ucis sase nou nascuti, iar alti cinci au fost grav raniti. Parintii si bunicii ingerilor trimisi prea devreme in Rai inca asteapta ca justitia sa le faca dreptate.

Procesul a ajuns in faza finala, iar procurorii nu sunt deloc multumiti de pedepsele date de prima instanta. Cer condamnari infricosatoare pentru suspecti. Este vorba despre directorul de atunci al spitalului, electricianul care a verificat prizele de la care a pornit totul, un medic sef de sectie, dar mai ales asistenta care era de garda in salonul mortii.

In cazul asistentei Florentina Carstea, acuzatorii vor nu mai putin de sase pedepse maxime. Atat pentru ucidere din culpa, cat si pentru vatamare corporala din culpa. Ceea ce inseamna de sase ori cate zece ani si jumatate de inchisoare pentru tot atatia prunci arsi de vii.

Norocul asistentei e ca procesul se judeca dupa codul penal romanesc, unde pedepsele nu se aduna aritmetic, cum fac de pilda americanii. Insa chiar si asa, daca va fi gasita vinovata, iar curtea de apel ii va da condamnarea maxima, Florentina Carstea ar putea primi zece ani si jumatate de inchisoare plus un spor de cateva luni.

Procurorii vor sa fie inchis si celebrul profesor Bogdan Marinescu, aflat la conducerea maternitatii in acea perioada.

Avocatii spun ca parchetul exagereaza cu aceste pedepse si chiar cu daunele de peste patru milioane si jumatate de euro. Apararea va incerca sa obtina achitarea tuturor celor judecati pentru tragedie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO