Explozie puternica intr-un bloc din Galati din cauza unei acumulari de gaze. Victima, o femeie de 78 de ani, grav ranita


Ultimul update: Marti 08 Decembrie 2015 07:11
Data publicarii: Sambata 05 Decembrie 2015 18:21
Categorie: Stiri actuale
explozie

Explozie violenta sambata dimineata intr-un bloc din Galati. Deflagratia a avut loc in apartamentul in care locuieste o femeie de 78 de ani. Cauza principala, spun pompierii, ar fi o acumulare de gaze in bucataria batranei.

Speriati, locatarii au iesit la ferestre si au vazut cum suflul exploziei a aruncat in strada tamplaria de la apartamentul pensionarei. Din fericire, ranile suferite de biata femeie nu i-au fost fatale. Autoritatile trebuie sa verifice acum daca nu cumva structura de rezistenta a blocului a fost afectata.

Explozia s-a produs sambata dimineata, in momentul in care femeia de 78 de ani a aprins lumina in sufrageria apartamentului ei de la etajul 3. Pompierii cred ca s-au acumulat acolo gaze venite din bucatarie. Vecinii spun ca tot blocul s-a cutremurat.

Vecina: "Eu abia intrasem cu painea, si cand s-a auzit bubuitura aia... Ma striga ginerele ca vino-ncoa mama ca a luat vecina foc si, cand am vazut-o pe batrana, sa mor, nu mai pot. Era arsa partea asta de cap, pe spate, mainile.
Reporter: S-a auzit vreo bubuitura?
Vecina: Spuneai ca-i cutremur! Daca i-a sarit geamul tocmai acolo!"

Reporter: S-a auzit explozia tare?
Vecina: S-a auzit, nu stiam de la ce e , am zis ca mai fac trageri astia.
Reporter: Si cand ati iesit la geam ce ati vazut?
Reporter: Sticla si geam aruncat."

Chiar daca a fost grav ranita, pensionara a reusit sa iasa din bloc si sa ceara ajutor vecinilor. Un echipaj SMURD a dus-o de urgenta la spital.

Vecin: "A avut noroc. Probabil era in bucatarie, iar gazele s-au adunat in sufragerie. A coborat pana jos sa strige ca arde."

Cei de la compania de gaze au sosit imediat si au intrerupt furnizarea, ca sa nu se produca alte explozii.

Maior Eugen Chirita, ISU Galati: "Pe fondul unei acumulari de gaz, la etajul 3 al unui bloc s-a produs o deflagratie, proprietara a suferit arsuri de gradul 2 si 3 la nivelul membrelor superioare si a fetei si a fost transportata la spital. Explozia nu a fost urmata de incendiu."

Pompierii spun ca structura de rezistenta a blocului nu ar fi fost afectata insa o expertiza clara va fi facuta de specialistii in siguranta constructiilor. Cele mai multe pagube au fost produse in sufrageria femeii. Pensionara a ramas internata la Spitalul de Urgenta din Galati.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO