Elicopterele SMURD si-au reluat zborurile de salvare, dupa tragedia de la Siutghiol. Nu exista indicii ale unor erori tehnice

Ultima actualizare: 28-12-2014 06:47

Ministerul Afacerilor Interne a anuntat ca, incepand cu data de 25 decembrie, adica de Craciun, se reia activitatea de salvare aeriana cu elicopterele SMURD.

Potrivit sursei citate, este vorba despre 6 puncte de operare aeromedicala din Bucuresti, Targu-Mures, Iasi, Galati, Craiova si Arad, exceptie facand punctul din Constanta.

Autoritatile au precizat ca, dupa finalizarea procedurilor de verificare tehnica la sol si in zbor a celor 9 aeronave EC 135, de tipul celui implicat in accidentul aviatic din lacul Siutghiol, conducerea Departamentului pentru Situatii de Urgenta si a Inspectoratului General de Aviatie al MAI l-au informat pe viceprim-ministrul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, care a aprobat aceasta decizie de reluare a zborurilor.

"Ca urmare a activitatilor de investigatii preliminare ale accidentului aviatic produs in data de 15.12.2014 efectuate de reprezentantii fabricantilor Airbus Helicopters Germania si Turbomeca Franta, a rezultat ca nu exista indicii care sa suspecteze vreo cauza tehnica generatoare sau contributoare la producerea accidentului si din punct de vedere tehnic nu exista motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol." - se arata in comunicatul MAI.

In aceste conditii, de Craciun a avut loc o prima misiune a unui elicopter SMURD Bucuresti in judetul Constanta, pentru a aduce la spitalul Marie Curie din Bucuresti o fetita de 1 an si 3 luni cu insuficienta renala cronica.

Din data de 15 decembrie, in conformitate cu procedurile interne, ca masura de siguranta, 9 elicoptere SMURD de tipul celui implicat in accidentul de la Lacul Siutghiol, au fost oprite de la zbor. In aceasta perioada, misiunile aeromedicale de tip SMURD au fost asigurate, "in limita posibilitatilor", de celelalte aeronave apartinand Inspectoratului General de Aviatie al MAI, precum si de alte mijloace asigurate de catre Ministerul Apararii Nationale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO