Cazurile Apuseni si Siutghiol schimba procedurile de interventie in situatii de urgenta. Ce a declarat vicepremierul Oprea

Dată publicare: 23-12-2014 09:36
Dată actualizare: 26-12-2014 09:15


Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, marti, ca procedurile de interventie in situatii de urgenta vor fi regandite si ca exista acordul in acest sens dat de premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Oprea, aceste proceduri vor fi reanalizate "in regim de urgenta", dupa tragedia in care patru oameni si-au pierdut viata, in urma prabusirii unui elicopter SMURD in lacul Siutghiol.

"Am sprijinul premierului sa regandim procedurile", a spus vicepremierul Gabriel Oprea.

Ministru Afacerilor Interne a mai spus ca astfel de analize s-au realizat "la nivelul fiecarui judet".

Gabriel Oprea a precizat si ca interventiile aeriene in situatii de urgenta, pe durata in care elicopterele SMURD sunt tinute la sol, vor fi asigurate de celelalte aparate de zbor ale MAI, respectiv patru elicoptere, doua aeronave si un avion. La nevoie, a mai spus ministrul, se va putea apela si la sprijinul Ministerului Apararii Nationale.

In 20 ianuarie, un avion s-a prabusit in muntii Apuseni, iar pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata in acel accident.


VIDEO PROTVPLUS.RO