Eliberat dupa doua saptamani de captivitate. Un roman, capitan al unei nave cargo, a fost salvat de Fortele Navale nigeriene

Ultima actualizare: 05-01-2015 07:12
nava Noua Zeelanda

Un roman, capitanul unei nave-cargo, a fost tinut ostatic in Nigeria timp de doua saptamani, fiind eliberat de membri ai Fortelor Navale nigeriene, potrivit site-ului AllAfrica.com.

Romanul R.D.S., capitanul unei nave-cargo, si un cetatean lituanian au fost tinuti ostatici doua saptamani intr-un hotel din localitatea Warri, situata in sudul Nigeriei, potrivit Mediafax.

Cei doi straini au fost rapiti din orasul Sapele (sudul Nigeriei) de doi oameni de afaceri, un german si un belgian, care urmau sa ceara o rascumparare pentru eliberarea lor. Cei doi ostatici au fost eliberati intr-o interventie a membrilor Fortelor Navale nigeriene la Hotelul Broadwell din localitatea Warri. Cei doi straini sunt in stare buna si au multumit autoritatilor nigeriene pentru eliberare.

Potrivit cotidianului nigerian Daily Times, romanul R.D.S. este capitanul petrolierului panamez MT Equinox, iar cetateanul lituanian, S.K., este inginerul-sef al navei. Cei doi au fost rapiti de la bordul navei in urma cu doua saptamani si se aflau in Nigeria in baza unui contract cu compania Ringadas Oil. Doi oameni de afaceri - germanul Canon Didier si belgianul Henry Roussel - au fost arestati in acest caz, fiind acuzati de rapire.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO