"E bine cand romanii se si unesc in anumite situatii de nevoie". 24 de militari au organizat un concurs in scop caritabil

×
Codul embed a fost copiat

Ce a distrus focul putem reface noi. Acesta a fost mesajul pe care zeci de colegi militari i l-au transmis astazi unui luptator din trupele speciale.

Niculae Dumitru a ramas fara casa acum doua luni, in urma unui incendiu devastator care a trasformat in scrum 5 gospodarii din cartierul Militari. Colegii lui au organizat sambata un concurs de tir cu arma, intr-un poligon privat de langa Bucuresti. Si fiecare a donat diverse sume de bani, pentru ca familia cu doi copii sa poata avea o locuinta.

"A ramas un singur perete din casa de vreo trei metri, mi-am facut o baraca din lemn acolo si stau acolo de o luna de zile", povesteste Niculae Dumitru, agent sef principal.

Dupa ce si-a salvat familia, Niculae a incercat zadarnic sa-si scape din flacari cainele de vanatoare, ramas blocat intr-o magazie. "L-am strigat, mi-a raspuns din magazie, a latrat,  flacarile erau undeva sus, la 2 metri si nu am mai reusit. La un metru de intrarea in magazie, au venit flacarile peste mine, m-au ars si pe fata, si pe spate", isi aminteste el.

La doua luni dupa dezastru, Niculae inca nu si-a revenit. A stat o luna in spital, apoi s-a intors la munca. Ca sa-l ajute pe Dan 13, dupa cum ii spun colegii, 24 de sportivi, militari si rezervisti, au organizat un concurs de tir cu arma. Cu banii donati de ei, se poate pune fundatia unui nou camin.

Citește și
Poligon de tir la Cluj. Pasionatii de arme au acum un loc special amenajat pentru tragerea la tinta
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Ma bucur foarte mult ca se strang oamenii la astfel de evenimente, la astfel de strigari. E bine cand romanii se si unesc in anumite situatii de nevoie", a spus unul dintre ei.

Luptatorii au alergat, au tras cu arma, au sarit peste obstacole si au dovedit ca pot fi generosi cu un prieten la necaz. "La finalul concursului, toate echipele au donat, au pus cati bani au putut si toti se duc spre acest coleg cu un caz special", a declarat Mihai Budes, instructor.

Locuinta care s-a facut scrum la sfarsitul lunii martie era asigurata, dar compania respectiva intarzie cu despagubirea. Cele cateva mii de lei stranse ii dau, insa, barbatului curaj si speranta in ziua de maine.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
CIA recunoaste, in premiera, existenta controversatului poligon numit Zona 51
CIA recunoaste, in premiera, existenta controversatului poligon numit Zona 51

Agentia Centrala de Informatii din Statele Unite a recunoscut, in premiera, existenta poligonului militar secret Zona 51, intr-un document declasificat despre programul avioanelor de spionaj U-2, relateaza BBC News online.

Poligon de tir la Cluj. Pasionatii de arme au acum un loc special amenajat pentru tragerea la tinta
Poligon de tir la Cluj. Pasionatii de arme au acum un loc special amenajat pentru tragerea la tinta

 De la un an la altul, in Romania, avem din ce in ce mai multi posesori de arme. Sa nu ne mire atunci ca unii au mirosit ca-i rost de afacere si si-au deschis mici poligoane private. Pasionatii de arme pot invata sa le manuiasca si sa le stapaneasca.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.