După mesele bogate de sărbători avem nevoie de mișcare. Ce ne recomandă specialiștii

Ultima actualizare: 02-01-2021 19:32

După zile leneşe mese bogate şi pline de calorii s-a simţit clar nevoia de mişcare.

Antidotul perfect a fost sportul în aer liber: fie că au ieşit în parcuri şi au lucrat la aparate fie pur şi simplu au alergat în pădure, oamenii s-au bucurat de vremea bună şi cerul senin!

Parcul Tineretului din Bucureşti putea fi uşor confundat cu un mare teren de sport, pentru discipline diferite. De exemplu, în timp unii au alergat kilometri întregi pe pista special amenajată, alţii au tras din greu la aparatele instalate în aer liber.

Femeie: "Mai dau din kilogramele pe care le-am pus de sărbători.~

Reporter: ”De câţi kilometri pe bicicletă e nevoie, să dăm jos friptura de la Revelion?”

Femeie: ”Cam 100 de km".

Aceste doamne, în schimb, s-au adunat în parc la o sesiune de zumba, iar antrenoarea lor a venit special aici, din Ploieşti. Nu doar că au dat kilogramele jos, dar au atras şi privirile tuturor.

Adina Rădulescu, antrenor: "Ne-am adunat să ieşim ca după sărbători, să dăm sărmăluţa jos. Într-o oră de zumba dai cam 100 de kalorii.

Reporter: ”A fost greu să vă mobilizaţi astăzi?”

Adina Rădulescu: ”Nu. Eu m-am urcat în tren şi am venit direct la Bucureşti".

Iar aceşti sportivi de performanţă, au ieşit la un scurt antrenament de tenis de picior şi-l asigură pe antrenorul lor că, de Revelion, au fost cumpătaţi.

Tânăr: "Am mâncat vreo 30 de sarmale. N-am mâncat multe. Dar nu m-am îngrăşat, domn' profesor".

Antrenorii spun că sărmăluţele sunt "periculoase" în special în combinaţie cu smântână şi pâine. Sportul în aer liber ajută însă la remedierea situaţiei.

Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness: "Aportul caloric la 100 de grame este de aproximativ 200-250 de calorii, în funcţie de carnea slabă sau grasă folosită - ceea ce înseamnă că pentru a nu se depune - raportat la aceste calorii - ar trebui să alergăm circa 3 kilometri în compensare".

Tot în aer liber au ales să petreacă şi aceşti turişti, veniţi pe Valea Runcului, în Dâmboviţa. Au ieşit în drumeţie pe munte.

Mihai, turist: ”Am ieșit și noi la o plimbare după masa de Revelion, să ne mai revenim după atâta mâncare".

Iar în Mureş, patinoarul a fost punctul de atracţie, pentru cei dornici e mişcare.

Femeie: "Având în vedere că iarna asta e ca în primăvară, este locul unde mai găsim un pic de iarnă".

Bărbat: "Am aşteptat, numai că e multă lume. Facem mişcare, dăm jos perişoarele".

Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, la patinoar, pot intra, într-o singură tură, cel mult 90 de persoane. Taxa pentru adulţi este de 10 de lei, iar pentru copii - 8 lei. În schimb, sportul în aer liber de la platoul Corneşti este gratuit. Aşa că mulţi au preferat o alergare în pădure.

În Timişoara, în schimb, unele săli de sport au fost deschise, încă de dimineaţă.

Bărbat: "Facem încălzire tipic pe grupele pe care vrem să le lucrăm. Un streching mai lung poate"

Raluca Dan, antrenor personal: "Antrenamentele trebuie reluate treptat, puţin cardio la început, iar cel mai importantă este alimentaţia ca să ne reglăm un pic după sărbători când am mâncat foarte gras, foarte mult şi am făcut excese".

Cel mai bine e să ne propunem un program de durată, care să aibă rezultate vizibile la vară, pe plajă!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO