Două grupări de vânzători de legume care își disputau influența în piețele din Tulcea și Constanța s-au luptat cu bâte, cuțite și topoare până când s-a ajuns la crimă.

Unul dintre atacatori, în vârsta de 42 de ani a murit, iar un rival de-al acestuia este în stare gravă la spital, după ce a fost bătut până la leșin, cu răngile.

Scenele s-au petrecut în centrul localității Cogealac, din județul Constanța. În imagini se vede cum se bat mai mulți bărbați, iar unul dintre ei se împiedică și cade. Imediat, alţi doi îl lovesc cu bâtele iar când omul nu mai mișcă, o iau la fugă.

În bătaie sunt implicate zece persoane. Gruparea din Tulcea a venit cu un autoturism, special pentru a se răfui cu cei din Cogealac, susțin anchetatorii. Sunt samsari de legume, iar cearta ar fi pornit dintr-o piață din Tulcea unde se luptau pentru influență.

Cei bătuți sunt de fapt frații bărbatului cu care samsarii din Tulcea erau în conflict. Imaginile suprind și momentul în care cei șapte bătăuşi din Tulcea se urcă în viteză în mașina care îi așteptă.

Însă în acest moment, potrivit anchetatorilor, ar avea loc crima.

Un individ aruncă cu o bucată de bordură în geamul pasagerului din dreapta mașinii. Bărbatul de 42 de ani, nu a avut nicio șansă.

Bărbat: "Cei din Tulcea au venit la piață aici, s-au luat de un localnic, l-au tăbăcit, ăsta s-a dus și-a luat întăriri și a început îngrămădeala. Unul pleacă la doi metri în pământ, alălatul, tânăr fiind, are și soție o să stea vreo 20 de ani și ceva acolo și n-a ieșit nimic bun".

Suspect de crimă este chiar invididul căutat de samsarii din Tulcea. A mai avut și în trecut câteva condamnări.

Zafer Sadâc, procuror: "În cauză sunt reținute cinci persoane, practic dintr-o anumită grupare, un altul din gruparea adversă cu care au avut conflictul. Cel care a lovit-o pe victimă și i-a luat viața este cercetat pentru omor calificat. Şi cei din gruparea adversă sunt acuzați de tentativă la omor calificat".

În timp ce bărbatul din Tulcea lovit cu piatra și-a pierdut viața, la spital a ajuns cel rănit, lăsat inconștient pe trotuar. La această oră, la Parchetul din Constanța sunt audiați mai mulți participanți la scandal.