Doua femei din Bacau, mama si fiica, au fost retinute dupa ce ar fi furat 7 kg de aur. Cum au inscenat jaful


Ultimul update: Duminica 02 Iulie 2017 07:41
Data publicarii: Joi 29 Iunie 2017 16:58
Categorie: Stiri actuale

Doua femei din Bacau, mama si fiica, au fost retinute pentru ca ar fi inscenat un jaf de pe urma caruia s-au ales cu nu mai putin de sapte kilograme de aur.

Fata era angajata la o casa de amanet, iar acum doua saptamani a dat alarma speriata, sustinand ca ar fi fost atacata in sediul firmei.

Tanara a povestit atunci ca a fost lovita cu ranga de un hot, care a golit apoi seiful plin cu bijuterii si bani. Porniti pe firul povestii, politistii au avut parte insa de o mare surpriza.

Potrivit anchetatorilor, la inceputul lunii, chiar mama angajatei a jucat rolul hotului. Scena jafului inscenat e una tragi-comica si fost suprinsa de camerele de supraveghere din casa de amanet.

Femeia de 60 de ani a purtat palarie si ochelari de soare, si si-a pus haine murdare si bocanci ca de lucrator la salubritate, ca sa arate a barbat. Cind a intrat in amanet si-a facut cruce.

Avea un sac in mana si privea in jur ca si cum cauta sa stringa gunoiul de pe jos. Fiica sa facea curatenie. Asa-zisul atac asupra ei s-a petrecut intr-un unghi neacoperit de camere. Apoi, femeia mai in varsta a deschis seiful, care avea cheia lasata in yala, a pus cele 7 kilograme de aur in sac si dusa a fost.

In scena jafului, suprinsa de camerele de supraveghere, mama angajatei si-a aranjat parul si chiar s-a privit putin in oglinda aflata in casa de amanet, ca sa arate ca personajul pe care il joaca e cat se poate de convingator. Insa n-a mers totul struna: la un momet dat, palaria i-a cazut de pe cap. Acum, cele doua femei neaga ca ar fi inscenat jaful de la casa de amanet din Onesti.

Reporter: "Sunteti vinovata?"

Mihaela Calinescu - angajata casei de amanet: "Nu"

Reporter: "Cine a pus la cale tot planul?"

Mihaela Calinescu - angajata casei de amanet: "Intrebati Politia."

Reporter: "Ce s-a intamplat cu aurul care a disparut din gestiune?"

Mihaela Calinescu - angajata casei de amanet: "De unde sa stiu eu?

Angajata recunoaste in schimb ca a sustras din sediul firmei echivalentul a aproape o suta de mii de euro, bani si bijuterii. Acum urma inventarul. Ca sa acopere "gaura", fata a pus la cale planul tilhariei, spun anchetatorii. Apoi a convins-o si pe mama ei sa o ajute.

Reporter: "Cum v-a convins sa participati la toata treaba asta?"

Viorica David - mama angajatei: "Nu am facut nimic."

Reporter: "Avea datorii de ce ati facut asta?"

Viorica David - mama angajatei: "Nu am facut nimic. Sunt nevinovata".

Ca sa adune dovezi, anchetatorii au refacut pas cu pas traseul celor doua femei prin oras, pe 10 iunie, cu ajutorul camerelor de supraveghere.

Gabriela Ciobanu - IPJ Bacau: "Politistii au reusit identificarea si retinerea a 2 femei de 38 si de 60 de ani ambele din comuna Barsanesti banuite de comiterea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare in scopul tainuirii altor fapte de natura penala."

Ioan Ladan - prim procuror parchetul de pe langa Judecatoria Onesti: "Pentru a acoperi lipsa din gestiune in data de 10.06 impreuna cu mama sa au inscenat infractiunea de talharie. Prejudiciul total comunicat de persoana juridica este de 801.502 lei." 

Reporter: "Atitudinea lor care este?"

Ioan Ladan: "In cursul cercetarilor inculpatele au avut o atitudine partial sincera in sensul recunoasterii infractiunii de delapidare insa au negat inscenarea infractiunii de talharie"

Din pacate pentru pagubit, politistii n-au reusit sa recupereze inca aproape nimic din aurul si banii furati.

Gabriela Viscreanu - avocatul suspectelor: "S-au declarat nevinovate si urmeaza ca cercetarea sa dovedeasca daca exista aceasta vinovatie."

Cele doua femei au fost arestate preventiv si risca 5 ani de inchisoare, fiecare.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO