Doua femei din judetul Bacau, mama si fiica, au murit dupa ce casa le-a luat foc. "Era flacara si pocnea tare"

Dată publicare: 19-10-2016 16:42
Dată actualizare: 22-10-2016 07:07


Sfarsit cumplit pentru doua femei, mama si fiica, din comuna Cleja , judetul Bacau. Amandoua au pierit in incediul care le-a mistuit casa.

Vecinii au vazut focul si au incercat sa le sara in ajutor, dar valvataia era prea puternica. Pompierii au intervenit in scurta vreme, dar pentru cele doua victime- una de 64 de ani, cealalata de 36, era prea tarziu.

Incidentul s-a petrecut in toiul noptii. Vecinii au fost cei care au vazut flacarile si au sunat imediat la 112. Oamenii spun ca au incercat sa le sara femeilor in ajutor, dar in zadar.

Roza Bortos, vecina: "Am vazut numai foc si in casa nu se putea patrunde ca sa le scoata. Era flacara si se vede cat de distrusa e."

Reporter: "S-a auzit zgomot?"

Ionel Bargu, vecin: "Da, foarte mult. Era si nevasta mea in casa si pocnea pocnea tare, tare."

Vecinii povestesc ca femeia de 64 de ani era avea o problema la picior si abia se putea deplasa. Oamenii cred ca si mama, si fiica ei dormeau, cand a izbucnit incendiul.

Roza Bortos, vecina: "Erau gospodine la casa lor" 

Reporter: "Credeti ca a fost o neglijenta din partea lor?"

Roza Bortos, vecina: "Nu stiu ce s-a intamplat, numai Dumnezeu stie."

Reporter: "Batrana avea grija de casa?"

Roza Bortos, vecina:  "Ea mergea greu cu picioarele ca era bolnava."

Aneta Benchea, vecina: "Au fost oricum eu m-am uitat de pe terasa si se vedea ca e lumina mare. Flacari nu se vedeau, dar se vedea lumina."

Pompierii au reusit sa stinga flacarile dupa aproape o ora.

Ionut Hancu, ISUJ Bacau: "Incendiul se manifesta in interiorul casei de locuit cat si la coperisul acesteia. Au fost descoperite 2 persoane decedate si in camere diferite."

Cel mai probabil incendiul a izbucnit de la jarul cazut din soba.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO