Dosarul in care liderul MISA, Gregorian Bivolaru, este cercetat pentru trafic de persoane, va fi rejudecat la Cluj

Ultima actualizare: 07-10-2016 07:05

Dosarul in care este judecat liderul MISA Gregorian Bivolaru, pentru trafic de persoane, va fi rejudecat de Tribunalul Cluj.

Decizia este definitiva si a fost data de magistratii Curtii de Apel Cluj, dupa ce l-au audiat atat pe Bivolaru, cat si alte 19 persoane.

Gregorian Bivolaru a fost adus marti in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj, putin dupa ora 9. Alaturi de el au mai venit alte 19 persoane implicate in acest dosar. Rand pe rand, fiecare a dat explicatii magistratilor.

Tiberius Barbacioru, avocatul lui Gregorian Bivolaru: "Si-a spus punctul de vedere, evident a spus ca este nevinovat, este pozitia permanenta al apararii. In conditiile in care instanta de fond a alergat dupa martorii, dupa paritle vatamate, astazi nu este prezenta nicio parte vatamata. Din nou pasivitatea persoanelor vatamate, face ca acest dosar sa tergiverseze."

Dupa aproape 4 ore, timp in care a fost audiat, Gregorian Bivolaru a parasit sala de sedinte. Judecatorii au ramas in pronuntare, iar in scurt timp au decis: din lipsa de probe dosarul se va intoarce la Tribunalul Cluj.

Avocatii lui Gregorian Bivolaru si a celorlalte persoane implicate in acest dosar, apeleaza la artileria grea. Vor sa aduca in fata judecatorilor 120 de martori-cheie, care ar putea, spun ei, sa faca lumina in acest caz. Asadar, tot procesul care dureaza de mai bine de 9 ani, va fi reluat.

Tiberius Barbacioru, avocatul lui Gregorian Bivolaru: "Pornim aproape de la punctul 0, punctul 1, urmeaza un nou ciclu procesual. Cine sunt martorii? Sunt martori care au avut interferenta in aceasta activitate care face obicectul dosarului. Sunt martori care stiu ce s-a intamplat in acele locatii, sunt martori care vor spune adevarul in acest dosar. "

Intre timp, Gregorian Bivolaru ramane incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Gherla, unde isi ispaseste pedeapsa data de Inalta Curte de Casatie si Justitie, de 6 ani cu executare, intr-un alt dosar de trafic de persoane.

Gregorian Bivolaru este acuzat inca din 2007 de catre procurorii DIICOT de trafic de persoane, promovarea unei ideologii rasiste sau xenofobe, trecerea ilegala a frontierei de stat si instigare la ultraj.

El a fugit din tara in 2015 si s-a ascuns in Suedia, unde a primit azil politic, iar intre timp a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie intr-un alt dosar de trafic de persoane si acte sexuale cu minori.

Cele 19 persoane care au ajuns marti la Curtea de Apel sunt apropiati ai liderului MISA.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO