Doi turisti blocati cu masina in zapada pe Transalpina, salvati de jandarmi. Vestea pe care primit-o dupa aventura riscanta

Ultima actualizare: 27-02-2017 02:45
inzapeziti Transalpina

Doi turisti care au ramas cu masina blocata in zapada pe Transalpina, drum inchis in perioada iernii, au fost salvati, in noaptea de joi spre vineri, de jandarmi si salvamontisti.

Ulterior, cei doi turisti au fost amendati pentru ca au intrat pe soseaua inchisa.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Alba, Marius Adrian Stefan, a declarat, vineri, pentru News.ro, ca jandarmii montani au fost solicitati, joi seara, sa intervina pentru a salva doua persoane care au ramas cu masina blocata in zapada pe drumul national (DN) 67 C, drum cunoscut si sub denumirea de Transalpina si care este inchis in perioada iernii.

Pentru salvarea turistilor au fost mobilizate doua echipe, una de jandarmi si alta de salvamontisti, care au reusit sa gaseasca in zona Oasa autoturismul blocat in zapada si au reusit sa il scoata. Turistii au fost condusi la postul de politie din localitatea Sugag unde au fost sanctionati pentru ca au intrat pe un sector de drum inchis, ignorand semnalizarea rutiera.

"Reamintim turistilor ca accesul spre Domeniul Schiabil Surianu este posibil doar dinspre municipiul Sebes, celelalte comunicatii fiind impracticabile. Astfel, pana la Barajul Oasa, se poate urca pe drumul national 67 C (Transalpina), dupa care va trebui urmat drumul judetean 704 pana la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judetean 709 K, pana la baza domeniului schiabil. Foarte important de retinut este faptul ca drumul national 67 C (Transalpina) este inchis circulatiei, de la Barajul Oasa spre Obarsia Lotrului", a mai spus Marius Adrian Stefan.

Drumul National (DN) 67 C, drum denumit si Transalpina, este inchis in timpul iernii fiind impracticabil si periculos in zona alpina. In aceasta iarna pe acest sector de drum au existat mai multe cazuri in care turistii au ignorat semnalizarile rutiere si au intrat pe acest drum ramanand blocati.

Sursa foto: Jandarmeria Alba

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO