Doi romani si un fost deputat italian au fost arestati in Muntenegru. Planuiau sa vanda arme organizatiei teroriste FARC

Ultima actualizare: 20-12-2014 08:25

Doi cetateni romani si un fost deputat italian au fost arestati in Muntenegru, in cadrul unei operatiuni antiteroriste de amploare.

Cei trei fac parte dintr-o grupare ce planuia livrarea de armament catre organizatia terorista Fortele Armate Revolutionare din Columbia (FARC)

Procurorii DIICOT au participat, in cooperare cu Directia Generala de Combatere a Criminalitatii Organizate si Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana, precum si cu Serviciul Roman de Informatii, la o operatiune de amploare, alaturi de autoritatile judiciare din SUA si Muntenegru.

In urma demersurilor, s-a reusit arestarea pe teritoriul statului Muntenegru a membrilor unei grupari formate din cetateni romani si straini care planuiau livrarea de armament catre o organizatie terorista, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca au fost arestati cetatenii romani Cristian Vintila si Flaviu Virgil Georgescu si politicianul italian Massimo Romagnoli, fost deputat in Parlamentul Italiei.

In acest caz, procurorii DIICOT impreuna cu ofiteri de politie judiciara din Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate au facut, marti, mai multe perchezitii in Bucuresti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO