Doi romani rapiti in Nigeria au fost eliberati in urma cu doua zile. Detaliile anuntului facut de ministrul Bogdan Aurescu

30-01-2015 12:10


Bogdan Aurescu

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat, vineri, ca doi cetateni romani care au fost rapiti in Nigeria pe 20 ianuarie au fost eliberati pe 28 ianuarie, fara a se plati nicio recompensa.

Seful diplomatiei a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca doi cetateni romani au fost rapiti si sechestrati in Nigeria de catre o grupare infractionala.

Cei doi romani se aflau la munca in aceasta tara. Ministrul de Externe a spus ca nu poate da detalii despre datele personale ale celor rapiti, din ratiuni de protectie. "Dupa verificarea operativa a informatiei din mai multe surse si dupa confirmarea faptului ca e vorba de cetateni romani. (...) In calitate de ministru al Afacerilor Externe am activat imediat celula de criza a MAE", a declarat Bogdan Aurescu.

"Dupa ce am eliminat suspiciunea initiala, care a fost cea mai serioasa si anume ca ar fi fost vorba despre gruparea islamist radicala Boko Haram, am eliminat aceasta ipoteza din analiza noastra, fiind vorba de o grupare criminala, care avea ca obiectiv principal obtinerea de rascumparari pentru eliberare", a mai spus ministrul de Externe.

Acesta a precizat ca cei doi romani au fost eliberati pe 28 ianuarie. Intrebat daca s-a oferit vreo recompensa, Aurescu a declarat: "Statul roman nu a platit nicio recompensa in acest caz".

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO