Doi pui de lei, abandonati de mama la Gradina Zoologica din Targu Mures, au fost adoptati de o catelusa maidaneza

Ultima actualizare: 22-12-2014 07:04

O poveste impresionanta din lumea animalelor: doi pui de leu de la Gradina Zoologica din Targu Mures, abandonati de mama lor dupa nastere, au fost adoptati acum de o catelusa, care ii hraneste si le ofera aceeasi dragoste ca si puilor sai.

Cat e ziua de lunga, micile feline se joaca si mananca, iar in curand vor fi botezati si prezentanti publicului. Puisorii s-au nascut in urma cu o luna, insa mama lor Jessica, o leoaica de 8 ani, nu a mai vrut sa stie de ei. Ingrijitorii au fost nevoiti sa gaseasca rapid o mama adoptiva si sa-i mute de langa leoica, pentru ca exista riscul sa-i omoare. Au dat sfoara in tara si au gasit o catelusa maidaneza, care fatase recent si pe care au adus-o la Gradina Zoologica, sa aiba grija de cei doi pui.

Cei doi pui au trecut cu bine de primul examen medical, iar peste cateva zile vor fi vaccinati. Deocamdata, sunt tinuti in carantina, intr-un padoc bine incalzit, insa dupa sarbatori, vor putea fi vazuti si de public. Nu au primit inca nume, insa conducerea Gradinii Zoologice vrea sa le faca si un botez, intr-un cadru mai festiv. Ingrijitorii se asteapta ca la primavara sa se nasca si alti pui de leu, deoarece in padocul adultilor, cele trei femele si un mascul par sa se inteleaga de minune.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO