Doi muncitori au scăpat cu viață după ce au fost îngropați de un mal de pământ. Prezența de spirit a colegilor i-a salvat

Dată publicare: 25-06-2021 08:33
Dată actualizare: 25-06-2021 09:50


Doi muncitori din Timiș au scăpat ca prin minune, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei.

 

Oamenii din zonă au sărit imediat în ajutor, și au început să sape până la sosirea pompierilor, astfel încât cele două victime să aibă șanse de supraviețuire.

Inspectorii de la ITM spun că muncitorii nu au asigurat corespunzător malurile şanţului pe care îl săpau.

Muncitorii săpau şanţuri pentru canalizare, în localitatea Urseni din Timiş. Unul dintre ei a rămas blocat în şanţ, iar colegul său, care era în excavator, a coborât să îl ajute. În acel moment unul dintre maluri s-a surpat complet, şi amândoi au fost ingopati. Un al treilea coleg de-al lor şi localnicii au început imediat să sape.


-M-am apropiat şi am auzit pe unul din ei că tipa.
-Ce spunea?
-Ajutor, că era pe jumătate afară. Şi atunci m-am apropiat şi atunci malul s-a surpat direct peste două persoane. Doi muncitori. Şi atunci or strigat, au mai venit doi băieţi aici, până când au venit cu intervenţia, au început să sape. Aici se face canalizarea şi proptele alea de fier, nu le-au pus acolo să se asigure”, 
a relatat un martor.

„Am încercat să îi ajut, asta s-a întâmplat. Bine că s-a terminat cu bine. Unul era afară, doi erau în groapă. I-am zis la colegul lui să aducă nişte lopeţi să săpăm. Şi am săpat” a spus o altă persoană din zonă.

Pompierii au ajuns repede la faţa locului. După doar 10 minute au extras prima victimă, conştientă. A doua, în schimb, era în stop-cardiorespirator şi a fost resuscitata.

Ovidiu Oprean, ofițer ISU Timiș: „Victimele, cele două persoane care au fost surprinse, au fost scoase în timp optim, ambele trăiesc. Am avut o victimă care a fost acoperită în totalitate şi o victimă care a fost acoperită parţial. O intervenţie deosebit de grea, având în vedere cele două persoane şi timpul rapid pentru extragerea acestora să le putem salva.”

Cei doi bărbaţi au fost transportaţi la spital.

La faţa locului au sosit poliţiştii şi inspectorii ITM. Se pare că muncitorii nu au respectat toate normele de securitate în muncă, şi nu au asigurat corespunzător malurile de pământ.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat, acum am venit să vedem ce s-a întâmplat. Măsurile toate de siguranţă sunt aici, nu ştiu de ce au fost inconştienţi şi nu le-au pus. Asta voi afla şi eu” a declarat patronul firmei de construcții.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.


VIDEO PROTVPLUS.RO